Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Boominfodag 'een must voor iedereen in de bomensector'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, donderdag 23 maart 2023
101 sec


Veertiende Boominfodag op 11 mei in Velp

Donderdag 11 mei vormt de bosrijke omgeving van Yuverta mbo Velp het decor van de veertiende Nederlandse Boominfodag. Bij dit jaarlijkse evenement worden meer dan tweehonderd boomspecialisten en geïnteresseerden verwacht voor een dag met veel discussies, presentaties en netwerkmogelijkheden.

Jan Willem de Groot opent de Boominfodag in 2022, foto: Sasha Ushakova
Jan Willem de Groot opent de Boominfodag in 2022, foto: Sasha Ushakova

De Nederlandse Boominfodag is uitgegroeid tot de plek waar bomen en groene infrastructuur samenkomen. In vier parallelsessies bieden uiteenlopende sprekers een gevarieerd en actueel programma aan. Onderwerpen variëren van ecologie en klimaatadaptatie tot boombeleid en lichaamstaal van bomen. Voor deelnemers aan de lezingen zijn er ETW/ETT-hercertificeringspunten te behalen. Op 12 mei zijn er nog enkele verdiepende workshops.

'Met interessante lezingen en workshops en interactie tussen boomspecialisten en opdrachtgevers. Het is een must om hierbij aanwezig te zijn'


Marc van Rosmalen vertelt namens Koninklijke VHG: 'De jaarlijks terugkerende Boominfodag is een inspirerend event voor alle boomspecialisten en boombeheerders in Nederland. Met allerlei interessante lezingen en workshops, met veel interactie tussen boomspecialisten en opdrachtgevers. Het belang van bomen in de stedelijke omgeving is actueler dan ooit. Het is daarom een must om hierbij aanwezig te zijn.'


Eerste sprekers bekend

Een aantal thema's en sprekers is al bekend: Onder het themacluster 'Het beleid valt niet ver van de boom' spreken onder meer Dick Oosthoek (Groenkeur), Melanie Brunings (Norminstituut Bomen), Jos Bregman (aka Wdwrd) en Mark Rotteveel (Pius Floris Boomverzorging).
In de categorie 'Geïnspecteerde bomen' spreekt onder meer Angeline Mette (Groenvisie Mette) over Visual Tree Assessment.
Verder aandacht voor i-Tree in de vorm van een afstudeerproject door Sanne Keizer (I-Tree 2.0-NL).


Meer op het programma

In de aanloop naar 11 mei zullen meer sprekers bekend worden. Bekijk het actuele overzicht op www.boominfodag.nl. Jan Willem de Groot vertelt dat het niet alleen om sprekers draait: 'Naast de presentaties van sprekers biedt de Boominfodag ook mogelijkheden om nieuwe technologieën en apparatuur te ontdekken. Leveranciers en fabrikanten zullen aanwezig zijn om de nieuwste producten en diensten te tonen en hun expertise te delen.' De aula van de school in Velp wordt daarbij ingezet ontmoetingsruimte.


Nederlandse Klimkampioenschappen voor Boomspecialisten

Net als andere jaren vindt gelijktijdig op landgoed Larenstein de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten van KPB-ISA plaats. De kampioenschappen met diverse uitdagende onderdelen zoals klimmen, zagen en snoeien van bomen op hoogte zijn een sensatie om te zien dragen bij aan de toenemende aandacht voor het bomenvak.


Een vruchtbare samenwerking

Net als voorgaande edities zijn brancheorganisatie Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Vereniging Stadswerk Nederland de organisatoren van de Boominfodag, in samenwerking met Jan Willem de Groot. Ook is er samenwerking met de KPB-ISA, in het kader van de klimkampioenschappen. De Nederlandse Boominfodag wordt dit jaar mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeente Arnhem, de gastvrije ontvangst door Yuverta en een groot aantal sponsoren.


Meer informatie en alvast aanmelden

De komende weken wordt het volledige programma van de Nederlandse Boominfodag bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op boominfodag.nl. Volg ook de Nederlandse Boominfodag op social media of schrijf in op de website om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

LEES OOK
Nederlandse Boominfodag
20-03-2023 | AGENDA
43 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER