Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Snoeien bij aanplant en verplanten van bomen
Snoeien bij aanplant van bomen leidt nogal eens tot verhitte discussies. Het reguleren van groeihormonen en beperken van verdamping vormen argumenten die pleiten voor twee uitersten, helemaal niet snoeien en wel snoeien.
01-12-2017 7 sec
Vergoeding eisende slachtoffers van gevallen tak uit risicoboom in Zutphen krijgen nul op rekest
Het onderwerp werd in juli en augustus 2017 in verschillende media besproken: de zes slachtoffers van de afgebroken paardenkastanjetak, die in 2015 in Zutphen toeristen verwondde, voelen zich niet gehoord. Zij houden de gemeente verantwoordelijk voor het ongeval.
01-12-2017 10 sec
Aansprakelijk voor tak die uit risicoboom breekt?
De zomervakantie was op donderdag 15 juli 2015 voor een groot deel van Nederland net begonnen, toen in Zutphen een grote tak van een paardenkastanje viel.
01-12-2017 6 sec
De grondradar
Een grondradar is een innovatieve techniek in het boomtechnisch onderzoek die kan ingezet worden om de beworteling van bomen te bestuderen. Het grote voordeel is dat het een non-destructieve methode is waarbij de bodem niet wordt verstoord.
01-12-2017 7 sec
Velling van bomen; de adviescommissie bomen
Soms wil het college B&W niet zelf of door een ambtenaar, feiten rond een velling verzamelen en belangen afwegen, maar laat zij zich adviseren door een commissie.
01-12-2017 6 sec
Drie bijzondere bomen kleuren Boom Inspyratie Dag
Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business voor de zevende keer de Boom Innovatie Dag. Vanwege het thema Bomen Inspyreren Mensen én vanwege de locatie, het Ebben Inspyrium in Cuijk, werd dit evenement eenmalig omgedoopt tot Boom Inspyratie Dag.
01-12-2017 11 sec
Drie prikkelende projecten tijdens Boom Inspyratie Dag
Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business voor de zevende keer de Boom Innovatie Dag. Vanwege het thema Bomen Inspyreren Mensen én vanwege de locatie, het Ebben Inspyrium in Cuijk, is dit evenement eenmalig omgedoopt tot Boom Inspyratie Dag.
01-12-2017 10 sec
Bomen over boomprojecten
De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlights.
01-12-2017 2 sec
Zundert krijgt zijn eigen mobiele boom Boulevard
Maandagmiddag 14.00 uur in Zundert. Ik heb een afspraak met Thijs Kruiver, de vertrekkende boombeheerder van die gemeente. Maar ik ben te laat. Het beroemde Zundertse corso heeft de hoofdstraat van Zundert aangedaan en ik moet tien minuten rond het centrum crossen voordat ik een parkeerplekje kan vinden.
01-12-2017 11 sec
Pterocarya of vleugelnoot, een jopper die niet van de grond komt
Binnen de systematische indeling van het Regnum Vegetabile – het Plantenrijk – behoort het geslacht Pterocarya tot de orde van de Juglandales en daarbinnen tot de familie van de Juglandaceae, de okkernootfamilie, in de volksmond de notenfamilie genaamd.
01-12-2017 9 sec
Bomen zijn relaxed
bomen zouden opeens kunnen praten, als ze zouden willen ja als ze zouden willen maar dat doen ze niet, of ze vinden dat gewoon niet chill nee man dat vinden ze niet chill, vinden ze gewoon niet vet echt relaxed.
01-12-2017 8 sec
Veredelde boomzager, of ...
Niks mis met een boomzager, maar er is zo veel meer
01-12-2017 3 sec
Het Mahlerplein; een wonderbaarlijke metamorfose
In het hart van de Zuidas te Amsterdam ligt het Gustav Mahlerplein. Verscholen tussen beroemde kantoorkolossen zoals de Mahler 4 (naast het ABN AMRO hoofdkantoor) Vinoly en The Rock. Grenzend aan station Amsterdam Zuid was het plein lange tijd niet meer dan een stenige, winderige doorvoerplek voor kantoormensen, haastig op weg naar hun werk.
01-12-2017 11 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER