Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Plug and Play-systeem als accu-oplader
Accugereedschap: superstil, super milieuvriendelijk, super goedkoop. Maar elke dag vragen aan de klant of die een stroomkabeltje naar buiten wil rollen, is niet de ideale situatie voor elke hovenier. Michiel Bosch van detuinenvanbosch uit Twello bedacht er iets op: een zelfvoorzienend systeem gebaseerd op zonnecollectoren op het dak van de onderhoudsbus.
01-12-2014 11 sec
Tolerante Tilia's: ze bestaan!
In de enquêteresultaten van Luizen-editie van Bomenmonitor geeft een groot aantal boombeheerders aan dat zij weten welke lindesoorten tolerant zijn tegen bladluis. Zij planten deze dan ook aan vanuit die gedachte. Klopt het dat zij voldoende resistent zijn? Wandelende encyclopedie Cees van Casteren, productiemanager bij Van den Berk Boomkwekerijen, bekijkt wat beheerders aanplanten en geeft zijn mening hierover.
01-12-2014 12 sec
Bomen onder beschouwing
Met ingang van deze uitgave van Boomzorg een nieuwe rubriek in uw vakblad: de Projectenparade. Een overzicht van de leukste, mooiste en meest bijzondere renovaties, projecten waarin bomen de hoofdrol spelen. Uw project ook op deze pagina┬┤s? Stuur een mail naar Ilse Kuipers (ilse@nwst.nl) en u krijg alle de juiste formulieren toegestuurd.
01-12-2014 11 sec
Plant met verstand en vergeet hem niet!
Op soortniveau zijn vooral de Gewone es en de Smalbladige es slachtoffer van de essentaksterfte, maar er zijn nog zo ontzettend veel andere essen aan te planten in de openbare ruimte die nog totaal onbekend zijn in Nederland. Wij denken nog veel te vaak dat de excelsior alleen op de wereld is, het is een schande! We moeten verder kijken dan onze neus lang is, zodat we kunnen stoppen met al dat gejank over ziekten in (een beperkt deel) van de essen.
01-12-2014 18 sec
Trap niet in de val van Flora- en Faunawet
Bij werkzaamheden in bos en buitengebied zijn opdrachtgever, aannemer, bezoeker en grondeigenaar betrokken. Wie is wanneer verantwoordelijk wanneer er door een van deze partijen een overtreding begaat van de Flora- en faunawet (Ffw)?
01-12-2014 8 sec
Snel en secuur zagen met de Dolmar-zagen
Op de afgelopen Boom Innovatie Dag op boomkwekerij Udenhout liet Sander Boom -wat een inkopper als naam- zien wat woodcarving is: in een mum van tijd uit een houtblok sculpturen zagen. Boom won al vele prijzen met deze sport- en kunstvorm. Dolmar sponsort hem en Boom heeft dan ook beschikking over elke zaag uit het Dolmar-assortiment. Hoe is zijn werkervaring met de Dolmar-zagen?
01-12-2014 13 sec
Nieuwe Bomensoftware maakt nauwkeurigheidsslag
Boom-Safetycalc is een nieuwe bomensoftware, ontwikkeld door Boom KCB. De testversie van deze software is sinds mei dit jaar beschikbaar.
01-12-2014 4 sec
Netwerk van weerstations vormt nieuw EPR-waarschuwingssysteem
DLV Plant werkt aan de ontwikkeling van een waarschuwingsmodel voor eikenprocessierups voor gemeenten en groenvoorzieners. Op 11 september presenteert DLV Plant het officieel op de innovatiedag 'Bomen voor de toekomst'.
01-12-2014 7 sec
Echt waar
Ervaren boombeheerders weten het natuurlijk al lang: de enige echte zekerheden in dit leven zijn death and taxes, zoals een beroemde Engelse schrijver eens gezegd heeft. Voor een gepassioneerde boombeheerder zou een andere zekerheid natuurlijk veel belangrijker moeten zijn, namelijk de zekerheid dat de twee of drie Latijnse namen die in zijn bestek of beplantingslijst staan, ook werkelijk geleverd worden en in de straat worden neergezet.
01-12-2014 13 sec
Woerden actualiseert bomendatabase
Wie kent dat niet? De gemeentelijke database is ooit gevuld maar daarna niet goed meer bijgehouden. Voor goed boombeheer en het voldoen aan de zorgplicht is het wel handig dat een boombeheerder precies weet hoeveel bomen hij heeft en waar ze staan. De gemeente Woerden worstelde ook met dit probleem. Er stonden begin 2013 ongeveer 33.000 bomen in de gemeentelijke database, maar die was verre van compleet. Met de inzet van Boomregister.nl werd de database snel en zorgvuldig geactualiseerd.
01-12-2014 16 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER