Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Wandelaar overleden door omgewaaide boom

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, donderdag 11 maart 2021
67 sec


In het Limburgse Bemelen is donderdagmorgen een man omgekomen door een omgewaaide boom. De wandelaar is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt politie Limburg op haar website.

Foto: Boomrooijerij Weijtmans
Foto: Boomrooijerij Weijtmans

Lees ook: Slot Zuylen voert extra onderhoud uit na fataal ongeluk met vallende boom

De flinke storm die donderdag over Nederland trekt, richt veel schade aan. Ook meldingen van afgevallen takken en omgevallen bomen druppelen binnen. In Limburg eiste dat het leven van een wandelaar. Hij overleed ter plekke nadat hij onder de boom terecht kwam. Een woordvoerder van de politie laat op 1Limburg weten dat de boom door de harde wind ontwortelde waarna deze op de man viel.

Wandelaar overleden in Belgiƫ

Ook in Belgiƫ kwam een wandelaar om het leven nadat een boom omviel. Twee wandelaar liepen in een bosgebied toen de boom op hen terechtkwam. Een persoon raakte zwaargewond, de ander overleed aan de verwondingen. Uit voorzorg zijn daarom diverse parken en openbare plekken afgesloten.


Drukte bij boomrooiers- en verzorgers

Verschillende boomrooierij- en boomverzorgingsbedrijven geven te kennen dat de storm niet bijzonder veel meldingen opleverde. Volgens Kees Weijtmans van Boomrooierij Weijtmans is dat te verklaren doordat er nog geen blad aan de bomen zit en ze daarom minder wind vatten. Peter Kooijman van Boomrooierij van Weert Rondhout sluit zich daarbij aan. 'We hebben her en der wel wat spoedprojecten gehad vanuit de gemeente en een particuliere opdracht van iemand die meldde dat zijn boom omgewaaid was. Het scheelt dat er nog geen blad aan de boom zit en de wind er doorheen waait.'


Kennisbank update: Storm en schade door bomen

Op donderdag plaatste Norm Instituut Bomen een update over storm en schade door bomen. 'Direct na schade veroorzaakt door bomen zijn er vragen te beantwoorden; wie is er aansprakelijk, waarom is deze boom omgewaaid, wat hadden we kunnen of moeten doen om dit te voorkomen, is deze boom recent nog gecontroleerd?' Daarom heeft het instituut de kennisbank geupdated met een artikel dat antwoord geeft op deze vragen. Dat artikel is hier te lezen.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER