Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Helicon, Wellantcollege en Citaverde bestuurlijk gefuseerd

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, woensdag 13 januari 2021
66 sec


Een gezamenlijke start per 1 januari 2021

Helicon, Wellantcollege en Citaverde zijn per 1 januari 2021 bestuurlijk gefuseerd. De bestuurlijke fusie is een voorloper van de instellingenfusie in augustus 2021. Dat is het moment dat de drie scholenorganisaties samen gaan als één opleider, onder een nieuwe naam. Dat maakt Helicon bekend in een persbericht.


Al in 2018 gaven Citaverde en Helicon aan dat een fusie verkend werd, maar dat vond toen geen doorgang. Eind december was het dan zover: de agrarische opleidingsinstellingen ontvingen akkoord van het ministerie van OC&W met een extra partij erbij: Wellantcollege. Bestuursvoorzitter Annemarie Moons zegt daarover in het persbericht dat de bestuurlijke fusie een mooi begin is van het nieuwe jaar. 'Een jaar waarin we samen de toekomst in gaan', voegt ze toe.

'We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo - ook in de toekomst - ons unieke onderwijs blijven bieden, dichtbij en persoonlijk'

Tweeledige drijfveer

In april 2020 tekenden de drie partijen een intentieverklaring met als tweeledige drijfveer: persoonlijk en dichtbij onderwijs blijven verzorgen en krachten bundelen op gebied van innovatie. Moons voegt daaraan toe: 'Wij willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, en ook voor onze medewerkers en de regio. We zijn hun 'thuis in de toekomst' omdat we ons bezighouden met thema's die er toe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Door samen verder te gaan bundelen we onze krachten en kennis. We kunnen onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo - ook in de toekomst - ons unieke onderwijs blijven bieden, dichtbij en persoonlijk.'


Nieuwe naam

Hoe de organisatie gaat heten is nog niet bekend, dit wordt in januari via het Youtube-kanaal 'nieuwenaamtv' aan het licht gebracht. Wanneer de instellingen-fusie in augustus rond is zal de nieuwe naam ook op de gebouwen te zien zijn.


De nieuwe organisatie is straks met 53 scholen, 21.000 leerlingen en 2100 onderwijsprofessionals een van de grootste, groene opleiders in vmbo, mbo en cursussen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER