Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Terra Nostra in Rusland

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 22 september 2017
31 sec


Onlangs is Henry Kuppen, directeur van Terra Nostra, door de Russische overheid uitgenodigd om te spreken op een congres met als thema 'Green Infrastructure' te Voronezh in Rusland. Terra Nostra behoorde tot een buitenlandse delegatie met vertegenwoordigers uit enkele West Europese landen.

De noodzaak tot het vergroenen van de stad is ook in Rusland doorgedrongen en door westerse kennis naar Rusland te halen worden ambities opgesteld en plannen concreet gemaakt. Met name het aantrekkelijk en leefbaar houden van middelgrote plaatsen is in Rusland een issue aangezien ook daar de trek naar de grote steden plaatsvind. Groen wordt hierbij als een middel gezien om deze plaatsen leefbaar te houden.

Tijdens het bezoek was er de gelegenheid om de effecten van essenprachtkever (Agrilus planipennis) te bekijken. Aan de hand van de verkregen informatie kan op basis van verspreiding binnen West Europa scenario's worden gemaakt voor zowel het behoud van Fraxinus, als duurzaam vergroening van de stedelijke omgeving.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER