Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Stadsgroen blijft op peil dankzij herplantfonds
Verschillende Nederlandse gemeenten beschikken sinds enkele jaren over een Bomenverordening. Als onderdeel hiervan is een herplantfonds opgenomen, waarbij als uitgangspunt geldt dat voor elke te vellen boom een soortgelijk exemplaar wordt herplant.
01-12-2017 7 sec
Zijn bomen die dicht bij perceelgrenzen staan voortaan niet meer te beschermen?
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS ECLI:NL:RVS :2017:2197) heeft een bijzondere uitspraak gedaan over de niet-verbindendheid van een artikel in een Bomenverordening.
01-12-2017 7 sec
Helicon biedt gezelligheid en mogelijkheid tot netwerken op de Avond van de ETW'er
In navolging van de leerzame bijeenkomsten van afgelopen winter en voorjaar organiseert Helicon Opleidingen Eindhoven het komende seizoen opnieuw zeven keer de Avond van de ETW'er.
01-12-2017 8 sec
Geen schade meer door zuigen in plaats van graven
Op de Boom Inspyratie Dag was KMT Services aanwezig met de Simply Air Green-grondzuiger. Deze kleine grondzuiger is geschikt voor het onderhoud van bomen op plekken waar je met een schep moeilijk bij kunt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen graaf- of wortelschade zal ontstaan.
01-12-2017 11 sec
Terra-fit, de oplossing voor gezonde bomen
Wolterinck heeft onder de naam Terra-fit een innovatieve methode in handen voor optimale groeiplaatsverbetering bij (stads)bomen. Dit is een duurzame methode voor groeiplaatsverbetering, bodemverbetering, beluchting, maar ook bladluisbeheersing bij (stads)bomen.
01-12-2017 7 sec
Hoge sierwaarde door late bloei en lang aanwezige lampionnetjes
‘Het is een nek-aan-nekrace. Als iemand nog niet gestemd heeft op zijn favoriet, kan hij dat nú nog doen.’ Vlak voordat dagvoorzitter Peter Derksen de winnende Inspyratieboom bekendmaakt, geeft nog één aanwezige gehoor aan de oproep.
01-12-2017 9 sec
Boomverzorger De Graaf: 'Ik heb voor het eerste een stamommanteling die ik telkens opnieuw kan inzetten'
Er circuleert gelukkig een hoop kennis over bomen en goede groeiomstandigheden. Toch worden de stammen van bomen tijdens evenementen of bij werkzaamheden in de buurt vaak beschermd door te improviseren met planken en drainagebuizen.
01-12-2017 10 sec
Bomen Inspyreren Mensen
Als íemand de ambassadeurspet past en anderen kan enthousiasmeren voor groen, dan is het de groenprofessional. Maar hoe doe je dat?De Boom Inspyratie Dag inspireert en helpt professionals waarde van bomen uit te dragen
01-12-2017 4 sec
Bloembollen gecombineerd met kruiden
Bij bloemen in borders wordt vaak gedacht aan óf bollen, óf kruidenmengsels. Maar het kan ook allebei. JUB Holland heeft het afgelopen jaar op verschillende locaties in Nederland bloembollen met kruiden gecombineerd en naar eigen zeggen prachtige resultaten geboekt.
01-12-2017 8 sec
Mammoetboom Amstelstation krijgt een nieuw leven op de Nieuwe Ooster
De bomencollectie van de Nieuwe Ooster heeft een nieuwe aanwinst. Op een mooie plek centraal in het park is een reeds oude mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) geplant.
01-12-2017 7 sec
Vakblad Boomzorg presenteert Het Grote Populierenboek
Op maandag 6 november is het onlangs verschenen ‘Het Grote Populierenboek’ aangeboden aan Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant en Johan van den Hout, gedeputeerde Natuur en Milieu.
01-12-2017 8 sec
'Er staan duizenden kaprijpe populieren in de openbare ruimte
Kees Weijtmans van Boomrooierij Weijtmans ziet het op veel plaatsen: kaprijpe populieren, die enorm veel risico's gaan opleveren en in de toekomst veel onderhoud zullen kosten. Weijtmans: 'De populieren zijn vooral door hun leeftijd kaprijp en moeten toch een keer vervangen worden.
01-12-2017 10 sec
Het geslacht Castanea, de eetbare kastanje
Binnen de systematische indeling van het Regnum Vegetabile – het Plantenrijk – behoort het geslacht Castanea tot de orde van de Fagales en daarbinnen tot de familie van de Fagaceae of Cupuliferae, de napjes of bekerdragers (cupula = beker).
01-12-2017 9 sec
Batouwe wil inspireren met bijzonder sortiment
Batouwe Boomkwekerijen is de laatste jaren flink aan het uitbreiden. Na overnames van Boomkwekerij Friesespil en Boomkwekerij C. Verhelst-Verplancke is het sortiment van de kwekerij uit Dodewaard groter dan ooit.
01-12-2017 7 sec
Gaat het groen?
We moeten er weer een rotzooitje van maken
01-12-2017 2 sec
Het waterinfiltratiesysteem van de toekomst
Wat u moet weten over ondergrondse bioretentiesystemen Boombunkersystemen zijn bekend als optimale groeiplaats voor bomen in verharding. Helaas minder bekend in Nederland is de mogelijkheid om deze systemen in te zetten als regenwateropvangsysteem.
01-12-2017 7 sec
Weijtmans geeft innovatie en vakmanschap vervolg met telescoopkraan
Boomrooierij Weijtmans is sinds mensenheugenis een begrip in de bomenbranche. Niet geheel onlogisch: al vanaf 1800 is de familie Weijtmans actief in het rooien van bomen.
01-12-2017 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER