Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Dolmans Landscaping Group barst uit zijn voegen: oprichting Pius Floris Onderzoek & Advies

NIEUWS
ONDERNEMEN
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, vrijdag 31 mei 2024
81 sec


Sinds 1994 maakt Dolmans Landscaping Group via een franchiseformule deel uit van Pius Floris Boomverzorging. Dolmans is zowel in Nederland als in Belgiƫ actief. Als ervaren boomverzorgers krijgt het bedrijf steeds meer vraag naar boomtechnisch en ecologisch advies. Daarom is een nieuw, gespecialiseerd organisatie-onderdeel opgericht: Pius Floris Onderzoek & Advies.

Boomtechnisch onderzoek
Boomtechnisch onderzoek

Het nieuwe onderdeel - actief sinds 1 januari 2024 - is niet alleen opgericht omdat Dolmans als full-servicebureau de dienstverlening wilde verbreden, maar is ook nodig om te kunnen voldoen aan de toegenomen klantvraag op het gebied van onderzoek en advies. Die vraag is er vooral naar ecologie en boomtechniek, wat logisch voortkomt uit de grotere aandacht voor onderwerpen zoals duurzaamheid en klimaatadaptatie. Het nieuwe bedrijfsonderdeel is ook een voedingsbodem voor kennisontwikkeling en innovatie, vanwege de nauwe samenwerking van dertig specialisten op de verschillende vakgebieden.

Twee takken van sport

Pius Floris Onderzoek & Advies is actief in twee vakgebieden, namelijk boomtechnisch en ecologisch onderzoek & advies. Die eerste tak van sport richt zich op bomen en de impact die zij hebben op de kwaliteit van een gezonde, duurzame leefomgeving. Denk hierbij aan boombeleid binnen een beheerplan, aan het uitvoeren van visuele inspecties (VTA/BVC), nadere technische onderzoeken (NTO) en het uitvoeren van een boomeffectanalyse (BEA).
Binnen de andere tak gaan ecologen aan de slag met vraagstukken omtrent ecologie, natuur, flora en fauna. Hierbij wordt advies gegeven over vergroten van biodiversiteitswaarde en risico's ten aanzien van de wet natuurbescherming.


Ecologisch onderzoek
Door het extra onderdeel kunnen opdrachtgevers terecht voor een specifieke vraag, maar ook voor een integrale aanpak waarbij onderzoek wordt omgezet in een advies met de complete uitvoering vanuit de Pius Floris Boomverzorging tak.

Jarenlange ervaring

De ecologen en boomtechnisch adviseurs zijn al jarenlang werkzaam binnen Dolmans en Pius Floris vanuit de vestigingen Amsterdam, Haaren, Bunde en Belgiƫ. Alle kennis en kunde wordt nu gebundeld in het nieuwe bedrijfsonderdeel en landelijk over alle Dolmans vestigingen uitgerold. Kwartiermaker Henk Werner hanteert al ruim dertig jaar dezelfde werkwijze: 'We werken hier vanuit het GBV principe, met Gezond Bomen Verstand. De wetenschap binnen ons vak is van groot belang, maar uiteindelijk gaat het om de toepasbaarheid in de praktijk'. De expertise van Pius Floris Onderzoek & Advies wordt ingezet bij diverse klantgroepen, van gemeenten tot woningcorporaties en van projectontwikkelaars tot particulieren. Spraakmakende projecten als Hyde Park, SLA Ecologisch Beheer, Stad Beringen, Stad Hasselt, WonenBreburg en Zuidasdok laten zien waar de adviseurs voor staan.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER