Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Arnhem werkt hard om 'groenste stad' te blijven

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 22 mei 2024
44 sec


Tien procent meer bomen in drie jaar; meer ruimte voor groeiplaatsen

Op 1 januari 2020 stonden in Arnhem 42.185 bomen geregistreerd en precies drie jaar later waren dat er 46.687. Een stijging van tien procent in drie jaar. Dat blijkt uit de bomenevaluatie waarover de gemeente Arnhem publiceert op Arnhem Nieuws.

De grotere plantvlakken werden samen met de buurt aangelegd
De grotere plantvlakken werden samen met de buurt aangelegd

De 4500 extra bomen die in drie jaar zijn geplant, zijn exclusief bomen in bossen, parken en tuinen. Ook de komende jaren wil de gemeente naast aanplant inzetten op bescherming van bomen en op samenwerking met Arnhemmers. Met de 3-30-300-regel als uitgangspunt, het 'koele netwerk' en wijkgroenagenda's wil de gemeente de aankomende tijd het aantal bomen en het bladerdek verder laten groeien.

Keihard nodig

Wethouder groen en klimaatadaptatie Cathelijne Bouwkamp stelt dat bomen keihard nodig zijn, omdat bomen helpen het extreme weer en klimaatverandering te vertragen en te zorgen dat de stad koel blijft. De ambitie is dan ook om nog groener te worden en zo de claim 'groenste stad van Nederland' overtuigend te behouden.


Meer ruimte

De afgelopen drie jaar zijn niet alleen meer bomen geplant, maar ook kregen bomen meer ruimte om te groeien. Bij bomen die decennia geleden werden geplant met te weinig groeiruimte wordt bijvoorbeeld verharding weggehaald en vervangen door groen. Ook is volgens de gemeente de communicatie over de bomen verbeterd en worden juridische regels aangescherpt om bomen beter te beschermen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER