Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Engeland investeert 4 miljoen pond in bestrijden boomplagen en pathogenen

NIEUWS
BELEID & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 16 mei 2024
45 sec


Engeland heeft de strijd tegen ziekteverwekkende plagen en pathogenen die bomen aantasten geïntensiveerd met miljoenen aan extra overheidsfinanciering. Komende jaren wordt er £4 miljoen aan financiering besteed aan de ontwikkeling van een nieuw onderzoeks- en beheersingfaciliteit bij het Alice Holt Research Station, Forest Research in Surrey en zal helpen bij het beheren van de risico's die worden veroorzaakt door soorten zoals de essenprachtkever en de letterzetterkever (Ips typographus).

Waardplanten voor de letterzetter zijn voornamelijk Picea-soorten, soms ook wel op Pinus cembra, zelden op Abies, Larix en Pseudotsuga. Foto: Fdcgoeul, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons
Waardplanten voor de letterzetter zijn voornamelijk Picea-soorten, soms ook wel op Pinus cembra, zelden op Abies, Larix en Pseudotsuga. Foto: Fdcgoeul, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons

Statistieken vrijgegeven door Forest Research tonen aan dat er tussen april 2023 en maart 2024 via de TreeAlter-service 2350 boomplagen en -ziekten zijn gemeld, aldus Brits vakblad ProLandscaper.

De minister van Bioveiligheid, Lord Douglas-Miller, spreekt zich uit over het belang van het beschermen van het nationale boomlandschap en zegt: 'Wij zijn toegewijd aan het beschermen van de gezondheid van de bomen in het land en het handhaven van bioveiligheid om te zorgen dat onze bomen en bossen veerkrachtig zijn in de strijd tegen klimaatverandering.' Defra's hoofdofficier voor plantengezondheid, professor Nicola Spence, voegt eraan toe dat het aanpakken van de plagen en ziekten die de bomen en planten in het VK bedreigen een sleutelonderdeel is van de Plant Biosecurity Strategy van Defra.

De Britse regering heeft als doel om de boomkroon- en bosbedekking in Engeland tegen 2050 te verhogen tot ten minste 16,5%, in een poging de effecten van klimaatverandering te verminderen.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER