Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

TreeHold krijgt groen licht voor onderzoek naar bescherming jonge bomen tegen de Aziatische boktor

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 25 januari 2024
54 sec


Universiteit van Bologna keurt uitgebreid onderzoek goed

Het greentech-bedrijf TreeHold heeft groen licht gekregen voor een nieuw onderzoek vanuit Universiteit van Bologna naar de bescherming van jonge bomen tegen de Oost-Aziatische boktor, Anaoplophora chinesis. De Italiaanse Universiteit gaat proeven draaien met de beproefde TreeHold methode, waarbij de stam van de bomen kortstondig wordt verwarmd met infraroodstraling.


De Universiteit van Bologna is bekend met de TreeHold methode. Zij draaiden eerder al proeven met de methode bij Xylella en de bescherming van palmbomen tegen diverse aantastingen.

TreeHold-methode

Het onderzoek richt zich specifiek op de vraag of de TreeHold methode kan bijdragen aan het versterken van jonge bomen tegen de Oost-Aziatische boktor. Deze plaag vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid van bomen en kan aanzienlijke schade aanrichten in bosrijke gebieden, maar ook zeker rondom kwekerijen.


De TreeHold methode, waarbij infraroodstraling wordt gebruikt om de stam van bomen op gecontroleerde wijze te verwarmen, heeft in eerdere onderzoeken bewezen effectief te zijn bij het stimuleren van de natuurlijke afweermechanismen van bomen. Door deze methode nu toe te passen op jonge bomen, hopen de onderzoekers van TreeHold een duurzame oplossing te vinden om de impact van de Aziatische boktor te verminderen.

De TreeHold methode, waarbij infraroodstraling wordt gebruikt om de stam van bomen op gecontroleerde wijze te verwarmen, heeft in eerdere onderzoeken bewezen effectief te zijn bij het stimuleren van de natuurlijke afweermechanismen van bomen

Onderzoek

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een team van wetenschappers en experts van de Universiteit van Bologna. De resultaten van dit onderzoek kunnen mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve en milieuvriendelijke methoden voor de bescherming van bomen tegen schadelijke insectenplagen.


LEES OOK
TreeHold geeft kastanjes koortstherapie
13-11-2023 | ARTIKEL
227 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER