Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De Boominspecteurs, Bomenwacht Nederland en GRIB bundelen krachten

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 26 september 2023
82 sec


Compleet aanbod aan boomspecialisaties onder één dak

De Boominspecteurs en Bomenwacht Nederland bundelen hun krachten onder het dak van moedermaatschappij Investree. En met ingang van januari 2024 komt GRIB, nu nog een onderdeel van Bomenwacht Nederland, daar als een op zichzelf staande onderneming bij.


De drie ondernemingen werken aan een gezamenlijke visie, waarmee zij zich willen inzetten om Nederland de bomenkwaliteit (terug) te geven die nodig is voor onze leefbaarheid. De verbinding tussen de ondernemingen brengt een compleet scala aan kennis, producten en diensten bij elkaar.

Grote opgaven

Investree ziet dat de huidige en toekomstige groene opgaven omvangrijk en complex zijn. Dit vraagt om gespecialiseerde bedrijven die samen werken aan deze opgaven. Door de krachten van de organisaties te bundelen, kan Investree hun opdrachtgevers een compleet aanbod voor het beheer van bomen bieden.


Vertrouwde namen

De gevestigde namen van de drie ondernemingen blijven bestaan en Investree vormt uitsluitend het verbindend element. Samen werken zij onder één dak aan dezelfde doelen met ieder hun eigen expertise. Op deze manier werken zij niet naast elkaar, maar met elkaar aan drie opgaven: het behoud van bomenkapitaal, het vergroenen met bomen en het beheer van bomen.


Wie doet wat?

Boominspecteurs: boominspecties en boomonderzoek en boomtechnische werkzaamheden
Boomenwacht Nederland: beleid, GIS & Data, wet- en regelgeving en communicatie
GRIB: software voor bomenbeheerprocessen

Specialisaties

Bij de genoemde opgaven is betrouwbare data en informatie essentieel. Het inventariseren, onderzoeken en registreren van de kwaliteit van het bomenbestand begint bij De Boominspecteurs. Zij zijn deskundig op het gebied van boominspecties en boomonderzoek en nemen alle boomtechnische werkzaamheden op zich.
Met de beschikbare of opgehaalde boomtechnische informatie gaan de consultants en engineers van Bomenwacht Nederland aan de slag. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van beleid, beheer, GIS & Data, wet- en regelgeving en communicatie. De consultants en engineers realiseren samen met hun opdrachtgevers de beste oplossingen voor beheer-, behoud- en vergroeningsopgaven.
GRIB is expert in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software voor bomenbeheerprocessen en gericht op de beste inzichten op data gebaseerde voorspellingen. Zij faciliteren De Boominspecteurs en de consultants en engineers van Bomenwacht Nederland met slimme digitale oplossingen om de bomenkwaliteit te beheren en borgen.


Kwaliteit van bomen

Door de verbinding die Investree biedt, kunnen de diverse experts zich er samen voor inzetten dat de juiste bomen op de juiste plaatst komen te staan, met voldoende groeiruimte voor een optimale prestatie in de toekomst. Het uiteindelijke doel is samen met de opdrachtgevers werken aan de kwaliteit en diversiteit van gezonde bomen waar ook de generaties na ons plezier van hebben.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER