Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Buitenexpositie over betekenisvolle bomen in Apeldoorn

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 11 september 2023
69 sec


Fotowedstrijd leidt tot kunstproject 'Bomen voor jou' en ondersteunt nieuw beleid

Fotografeer uw favoriete boom en deel met ons uw persoonlijke verhaal hierbij. Die uitdaging lanceerden gemeente Apeldoorn en Stadsfotograaf Imca Schoots in mei 2023 met de fotowedstrijd 'Bomen voor jou'. Dit najaar reist de bijbehorende expositie langs locaties in Apeldoorn.


Dat in Apeldoorn bomen leven blijkt wel, want er kwamen honderd inzendingen binnen. Daarvan is ongeveer de helft uitgekozen voor de expositie. Houtkunstenaar Tjerk Steenbergen ontwierp bij deze foto's en teksten vijf unieke houtkunstwerken.

Persoonlijk verhaal

Het kunstproject 'Bomen voor jou' met vijf houtkunstwerken is het resultaat van de gelijknamige fotowedstrijd. Inwoners konden hun favoriete boom en het persoonlijke verhaal daarbij delen. Deze wedstrijd en openlucht expositie zijn een samenwerking tussen Stadsfotograaf Imca Schoots, houtkunstenaar Tjerk Steenbergen en de gemeente Apeldoorn. Met deze expositie willen zij laten zien hoe belangrijk bomen en de verhalen voor inwoners van Apeldoorn zijn. Schoots: 'Het laat zien wat voor grote betekenis en waarde bomen voor mensen hebben. Dat wisten we natuurlijk zelf al, maar in de inzendingen merken we ook terug dat dit echt leeft.'


'Het laat zien wat voor grote betekenis en waarde bomen voor mensen hebben'

Expositie

De expositie in de openlucht trapt 22 september af bij de Bronkerk in Ugchelen. Kinderen kunnen tijdens de opening samen met houtkunstenaar Tjerk Steenbergen een eigen kunstwerkje maken. Daarna is de expositie tot en met december op verschillende locaties in Apeldoorn te zien. Meer informatie over data en locaties is te vinden op de website van de gemeente Apeldoorn.


Het belang van bomen, vertaald in beleid

De gemeente Apeldoorn wil met de expositie 'Bomen voor jou' de betekenis van bomen voor de inwoners van Apeldoorn in de schijnwerpers zetten: 'Bomen vormen een belangrijk onderdeel van het Apeldoornse landschap en bieden veel voordelen voor de samenleving. Denk aan schaduw tijdens hittegolven, schone lucht, woonruimte voor dieren, een prachtige leefomgeving, dierbare herinneringen en verhalen, speelruimte voor kinderen en nog veel meer. Dit najaar legt de gemeente Apeldoorn het belang van bomen vast in een nieuw bomenbeleid. In dit beleid spelen vier thema's een belangrijke rol: identiteit, gezondheid, klimaatrobuustheid en natuur.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER