Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Regionale Themabijeenkomsten Norminstituut Bomen najaar 2023

AGENDA
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 7 juni 2023
122 sec


Professionallisering van boomzorg en boombescherming

Norminstituut Bomen organiseert in het najaar themabijeenkomsten voor licentiehouders in bijna alle provincies. De bijeenkomsten bieden informatie en inspiratie voor boomprofessionals, maar kunnen ook relevant zijn voor hun collega's van civiel en werkvoorbereiding.

De bijeenkomst 'Wat hebben we in huis'
De bijeenkomst 'Wat hebben we in huis'

De themabijeenkomsten zijn erop gericht om bekend te worden met de beschikbare instrumenten binnen de licentie en verdieping te geven voor de meest actuele thema's. Op het gebied van boombescherming is het belangrijk om niet alleen de boomprofessionals, maar ook civiele collega's erbij te betrekken.

Data en aanmelden

Er zijn drie verschillende thema's die op diverse data en locaties worden gehouden. Licentiehouders kunnen inloggen op de website voor de locaties en data. Daar kun je ook aanmelden.

Voor degenen die niet op de geplande data kunnen deelnemen is een sessie 'aan huis' mogelijk. Stuur een bericht via info@norminstituutbomen.nl.

Hieronder het 'programmaboekje':


Themabijeenkomst I. Wat hebben we in huis? [9:00-16:00 uurinclusief lunch]

Deze bijeenkomst draagt vooral bij aan de implementatie van de instrumenten binnen de organisatie. We informeren je over de instrumenten die je binnen de licentie dagelijks kunt gebruiken. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor (nieuwe) gebruikers van onze instrumenten die nog op zoek zijn naar de toepassingsmogelijkheden. Uiteraard bespreken we ook de nieuwste ontwikkelingen, waardoor deze bijeenkomst ook voor de meer ervaren gebruiker interessant is. We lopen alle instrumenten op hoofdlijnen langs, tonen 'live' de werking van het Rekenprogramma Boommonitor en de Kennisbank en brengen onze campagne Bomen zijn Belangrijk onder de aandacht.


Uiteraard staan we ook stil bij het Handboek Bomen 2022 en de toepassing van de (nieuwe) termen Boomkroonvolume (BKV), Boomkroonbedekkingsgraad, Boomwaarderingscijfer (W-cijfer) en de Bomenbalans. En bij het nut en de noodzaak van boomgerelateerde data, datapaspoorten en het certificaat Data Inspecteur Bomen (DIB). Er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en om te netwerken met collega licentiehouders.
Laat je inspireren en informeren over de mogelijkheden van de verschillende instrumenten en neem gerust een (vak)collega mee!


Themabijeenkomst II. Beheer van bomen [9:00-13:00 uurinclusief lunch]

In deze bijeenkomst is er vooral aandacht voor de hoofdstukken uit het Handboek Bomen 2022 die te maken hebben met het (cyclische) beheer van bomen en het daaraan gerelateerde databeheer.


We gaan in op het snoeien van bomen en de uitvoering en registratie (BVR) van een Boomveiligheidscontrole (BVC) volgens de eisen van het Handboek Bomen. Ook kijken we naar de bijbehorende dataregistratie met behulp van gestandaardiseerde datapaspoorten. Natuurlijk staan we ook stil bij de rol van de ETW'er en die van de Data Inspecteur Bomen (DIB) en het nut en de noodzaak van deze certificaten.
Laat je informeren en gebruik deze bijeenkomst om kennis met elkaar te delen. Voor deze bijeenkomst zijn ETW-punten te behalen.


Themabijeenkomst III. Boombescherming 'Werken rond bomen' [9:00-13:00 uurinclusief lunch]

Het is druk in de openbare ruimte. 'Werken rond bomen' is daarmee een ingewikkeld proces en maakt goede boombescherming essentieel. Een goede boombescherming gaat veel verder dan alleen het plaatsen van latjes rond de stam ter bescherming van de boom. In deze bijeenkomst nemen we je mee in de verschillende processtappen van het 'Werken rond bomen' volgens Handboek Bomen 2022. Er is aandacht voor het Werkplan Bomen en de rolverdeling in het proces. Ook het project 'Boombescherming' komt aan bod. Dit project is in 2023 door het Norminstituut Bomen gestart met als doel de bestaande boombescherming te verbeteren.


Laat je informeren en inspireren en neem vooral ook je collega's van civiel en de werkvoorbereiding mee. Goede boombescherming organiseer je niet alleen, maar vooral samen! Bomen zijn belangrijk en boombescherming moet en kan beter.

De bijeenkomst 'Wat hebben we in huis?' is bij de licentie inbegrepen, voor de bijeenkomst 'Beheer van Bomen' en 'Boombescherming Werken rond bomen' wordt een bijdrage gevraagd van € 195,- exclusief btw.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER