Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

VHG en ISB lanceren het Nationaal Platform Bomen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 21 maart 2023
65 sec


'De tijd dat bomen slechts decoratie waren, is echt voorbij'

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen (ISB) hebben het Nationaal Platform Bomen gelanceerd. Dit gebeurde op het Kennislandgoed Larenstein in Velp tijdens de viering van 120 jaar onderwijs in bos- en natuurbeheer , van Yuverta mbo.

De samenwerkingspartners binnen het Nationaal Platform Bomen. (Foto: Michiel Pothoff)
De samenwerkingspartners binnen het Nationaal Platform Bomen. (Foto: Michiel Pothoff)

Het Nationaal Platform Bomen verbindt de verschillende organisaties in de bomensector met elkaar, ontsluit kennis, ervaring en activiteiten rond bomen en brengt alle informatie samen op één plek. Gezamenlijk vestigen de partners zo de aandacht op het belang van bomen in de stedelijke omgeving.

'Door samen te werken binnen het platform creëren we meer impact'

Opzetten kweekbossen

'De tijd dat bomen slechts decoratie waren, is echt voorbij', zegt Jan Willem de Groot namens het VHG Platform Boomspecialisten. 'Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bomen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leefklimaat, de biodiversiteit en de gezondheid van mensen.' 'Door samen te werken binnen het platform creëren we meer impact', vult Djorn Noordman namens de ISB aan. 'De uitdagingen zijn groot. Zo ligt er vanuit Brussel de doelstelling om 3 miljard nieuwe bomen en struiken in de EU aan te planten. Daarvoor willen we kweekbossen opzetten bij een aantal grote Nederlandse steden, om te kunnen voorzien in voldoende goed gekweekte bomen.'Partners

Binnen het Nationaal Platform Bomen werken opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviseurs en opleiders samen aan een gezonde groene leefomgeving. Naast VHG Platform Boomspecialisten en ISB zijn als partner aangesloten: Bomenstichting, Kennisplatform CROW, Groenkeur, IPC Groene Ruimte, i-Tree, Platform Nederland, Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB-ISA), NVTB, Praktijk Centrum Bomen en Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland.


Website

De deelnemende partijen werken aan een gezamenlijke toekomstvisie om het belang van bomen en hun ecosysteemdiensten te positioneren. Het platform faciliteert ontmoetingen tussen ketenpartners en maakt zich sterk voor integraal onderwijs, zoals een doorlopende leerlijn voor boomspecialisten. Via een centrale website (nationaalplatformbomen.nl) en bijeenkomsten wordt kennis gedeeld. Daarnaast wil het platform collectief onderzoek initiëren.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER