Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Wie wordt Greenfluencer 2022?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 1 februari 2023
195 sec


De afgelopen weken druppelden op onze platforms de artikelen al binnen over de genomineerden voor Greenfluencer 2022. Stuk voor stuk interviews met elf spraak- en smaakmakende mensen. Professionals die binnen onze sector leidend zijn door hun visie.

Peter van Kemenade
Peter van Kemenade

Het is nu tijd om deze genomineerden te bundelen nu we de stembussen openen. Voor de vierde maal presenteren wij u de elf dapperste en innovatiefste groenprofessionals. Vrouwen en mannen die als echte influencers onze sector en ver daarbuiten positief beïnvloeden.

Stemmen

Stemmen kan via onze website www.nwst-greenfluencer.nl Om dubbele stemmen uit te sluiten moet uw stem bevestigd worden via e-mail. Let op: deze bevestigingsmail kan terecht komen in uw spambox.

Peter van Kemenade

Peter van Kemenade (58), operationeel directeur van Vebego Groen, maakt zich al zijn hele werkleven sterk voor goede kwaliteit in het integrale groen. Niet alleen van het groen zelf, maar ook en vooral van de groenmedewerkers. 'Als het met hun werkplezier snor zit, volgt de kwaliteit vanzelf', aldus Van Kemenade. Hij pleit voor het doorbreken van de negativiteit die is ontstaan door de boetecultuur in de beeldsystematiek voor grootschalig onderhoud. De afgelopen twintig jaar heeft Van Kemenade alles uit de kast getrokken om de dialoog met opdrachtgevers op gang te brengen.


LEES OOK

Niek Roozen
Niek Roozen

Niek Roozen

Niek Roozen wordt wel eens Mr Floriade genoemd. Maar ook is Roozen internationaal een bekend landschapsarchitect die ver voor de troepen uit De Groene Stad promootte. Wereldwijd hebben zijn ontwerpen veel invloed uitgeoefend, met groene oplossingen voor stedelijke uitdagingen. Een echte Greenfluencer dus.


LEES OOK

Wereldwijd hebben zijn ontwerpen veel invloed uitgeoefend, met groene oplossingen voor stedelijke uitdagingen. Een echte Greenfluencer dus

Louise Vet
Louise Vet

Louise Vet

Louise Vet, dé aanjaagster van biodiversiteit. Dat deed zij gedurende haar wetenschappelijke carrière en als directeur van het NIOO (Nederlands Instituut voor Ecologie), maar ook als voorzitter van diverse ecologische organisaties, lid van de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en van de stikstofcommissie Remkes en via lezingen, columns en mediaoptredens. Ze ontving verschillende nationale en internationale prijzen voor haar werk.


LEES OOK

Linda Hoogendoorn-Veelenturf
Linda Hoogendoorn-Veelenturf

Linda Hoogendoorn-Veelenturf

Linda Hoogendoorn-Veelenturf (43) is dé verbindende schakel in de buitengroenwereld. Als directeur van handelsplatform Varb brengt zij al acht jaar marktpartijen samen. Daarnaast klinkt er veel lof, ook vanuit onze redactie, voor de manier waarop zij de vakbeurs PLANTARIUMGROEN-Direkt met haar team op de kaart heeft gezet. Hierbij is zij betrokken vanuit haar functie van directeur van Green Retail Events, dat ontstaan is uit de recente fusie van Varb en Stichting Vakbeurs.


LEES OOK

Jan de Vries
Jan de Vries

Jan de Vries

Een boegbeeld binnen de boomkwekerijsector. Jan de Vries (69) heeft menig tuin en dorpsplein groen gekleurd met de bomen van zijn kwekerij Boot en Dart. Maar de Vries doet meer, hij is ook maatschappelijk betrokken als ondernemer en bestuurder. Volgend jaar doet hij een stap terug omdat hij de volgende generatie alle ruimte wil geven. Maar helemáál van het boomkwekerijtoneel verdwijnen, dat duurt nog wel even: 'Ik vind het gewoon nog veel te leuk.'


LEES OOK

Jaap Mekel
Jaap Mekel

Jaap Mekel

Greenfluencer-genomineerde Jaap Mekel staat nationaal bekend om zijn ecologische omgang met de bermen. Hiervoor is hij al eens in de prijzen gevallen met het winnen van de BovensteBeste Bermbeheerder-award. Mekel focust zich op kleinschalig en gefaseerd maaien. Daarbij maait hij alle vegetatietypes en met bijvoorbeeld de nat-drooggradiënt mee. Maaisel wordt afgevoerd. 'Niet alles in een keer wegmaaien, want maaien is vernielen en zo veel mogelijk plant- en diersoorten moeten hun kans krijgen.


LEES OOK

Herman Wevers
Herman Wevers

Herman Wevers

Een brug slaan tussen beleid en beheer. Dat is waar Herman Wevers met zijn bedrijf Alles over Groenbeheer zijn werkleven aan wijdt. Vanuit praktische kennis vertaalt hij complexe documenten naar handzame teksten. Het ultieme doel: bestekteksten, normen en onderzoeksrapporten die voor iedereen begrijpelijk zijn. Want in Nederland regelland valt hierin nog wat te winnen.


LEES OOK

Mensen die opgroeien in een groene omgeving zijn gezonder, gelukkiger, creatiever en meer maatschappelijk betrokken

Daan Bleichrodt
Daan Bleichrodt

Daan Bleichrodt

Daan Bleichrodt is 'de Nederlandse Shubhendu Sharma' - de Indiase ingenieur die honderden tiny forests heeft aangelegd in de hele wereld. Geïnspireerd door Sharma legde Bleichrodt als initiatiefnemer in Nederland ruim 250 tiny forests aan. Dit deed hij met een team van collega's en vrijwilligers. Het doel: meer contact van kinderen met de natuur en daarnaast meer biodiversiteit en klimaatadaptatie in de stad. 'Mensen die opgroeien in een groene omgeving zijn gezonder, gelukkiger, creatiever en meer maatschappelijk betrokken. Daarom heeft iedereen recht op natuur dichtbij', aldus Bleichrodt.


LEES OOK

Cecil Konijnendijk
Cecil Konijnendijk

Cecil Konijnendijk

In februari 2021 lanceerde Cecil Konijnendijk de 3-30-300-vuistregel. De gasthoogleraar en directeur van het Nature Based Solutions Institute aan de Canadese University of British Columbia reikt hiermee een handvat uit voor groenere steden. Het doel is een optimale leefomgeving in de stad qua gezondheid, klimaatadaptatie en biodiversiteit. De invloed van deze genomineerde Greenfluencer reikt internationaal, maar ook in Nederland verspreidt deze vuistregel zich snel. 'Iedereen begrijpt deze regel,' aldus Konijnendijk. 'De kracht zit 'm in de eenvoud.'


LEES OOK

Bernice Kamphuis
Bernice Kamphuis

Bernice Kamphuis

Struikroofster Bernice Kamphuis begon zo'n vier jaar geleden met het 'struikroven'. Groen dat moest wijken voor nieuwbouw of renovatie, redden zij en andere buurtbewoners van de ondergang om het een tweede leven te gunnen op een andere plaats. Haar initiatief groeide uit tot een bottom- upbeweging die bewoners, ontwikkelaars, groenaannemers en woningbouwcorporaties met de natuur én met elkaar verbindt. 'Deze Greenfluencer-nominatie is een community-award, want een leadzanger functioneert alleen met een goede band. Zo werkt dat ook bij Struikroven', aldus Kamphuis.


LEES OOK
'Struikroven is een opmaat naar méér'
03-01-2023 | ARTIKEL
347 sec

Arjen Spek
Arjen Spek

Arjen Spek

Met zijn bedrijf Milati faciliteert Arjen Spek de sportveld- en groenmedewerker met machines. De bijnaam 'Mister Robot' past hem aardig: via hem vinden verschillende autonome machines hun weg in Nederland en België. Altijd speurt Spek de horizon af naar innovatieve snufjes. 'Of het nu robots zijn of gewone machines, het gaat erom dat je altijd verder moet kijken dan je neus lang is', aldus Spek.


LEES OOK

Stemmen

Stemmen kan via onze website www.nwst-greenfluencer.nl. Stemmen kan tót 1 maart 2023. Om dubbele stemmen uit te sluiten moet uw stem bevestigd worden via e-mail. Let op: deze bevestigingsmail kan terecht komen in uw spambox.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Annemieke Veldhoen
Wednesday 1 February 2023
Mooi initiatief!
M.Oostvogel
Wednesday 1 February 2023
Top erg fijn dit initiatief!
Lidy Nijhof
Wednesday 1 February 2023
Ik stem op Daan Bleichrot
Marlene Weijers
Wednesday 1 February 2023
Daan Bleichrodt
Tiny
Wednesday 1 February 2023
Ik stem graag op Daan Bleichrodt
Giny Scholte
Thursday 2 February 2023
Mooi initiatief
Mieke Lavrijsen
Thursday 2 February 2023
Ik stem op Daan Bleichrot
Leo Mees ten Oever
Thursday 2 February 2023
Interessante initiatieven, maar het verdienmodel komt vaak bovendrijven.
Door een milieuvriendelijker beleid komt het bij mensen meer tussen de oren zitten.
Ineke Biesheuvel
Thursday 2 February 2023
Ik stem op Daan Bleichrot
Ria in ‘t Veld
Friday 3 February 2023
Ik stem op Daan Bleichrodt
Iet Kooistra
Friday 3 February 2023
Ik stem op Daan Bleichrodt
Joke Hilhorst
Friday 3 February 2023
Ik stem op het mooie werk van Daan Bleichrodt
Marianne Janssen
Saturday 4 February 2023
ik stem op Daan Bleichroodt, geweldig mooi initiatief!
I. Verbeek
Tuesday 7 February 2023
Wat een mooie verzameling groene mensen, dat wordt moeilijk kiezen!
Anita Kleinschmidt
Tuesday 7 February 2023
Daan Bleichrodt, fantastisch!
Maciej
Thursday 16 February 2023
Robotesering is de helpende hand voor ieder.
Geweldig om te lezen wat er mogelijk is en wat Arjen Spek met zijn team in petto heeft om het werk makkelijker en leuker te maken.

Mijn stem gaat dus naar Arjen Spek!!
Andre Polm
Saturday 18 February 2023
Louise Vet uiteraard
Ruurd van Donkelaar
Saturday 25 February 2023
Ik kies voor iemand die door zijn werkwijze een echte duurzame bijdrage levert aan de biodiversiteit vanuit principiële keuzes, kennis en ervaringen en geen concessies doet aan commercie, greenwashing en beeldvorming. Ik kies voor de beste bermbeheerder: Jaap Mekel.
arnaud lam
Wednesday 15 March 2023
Jaap Mekel de echte groen werker

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER