Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Waterbesparing en een betere conditie van bomen dankzij vochtmeters

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, donderdag 5 mei 2022
64 sec


Met de draadloze vochtsensoren van ITS monitor je via beeldscherm bomen en ander groen

Het plantseizoen zit er weer op en de focus verschuift naar onderhoud. Te weinig vocht kan funest zijn voor gezonde groei, maar vaak ontdek je pas wat er aan de hand is als de boom een slechtere conditie laat zien. Vochtmeters zorgen dat je op tijd water geeft, en dat zonder verspilling.

Connected Green vochtsensor
Connected Green vochtsensor

De vochtsensoren die ITS levert zijn een slim systeem voor het op afstand monitoren van groenprojecten, bomen en bakken. Het systeem bestaat uit draadloze sensoren, een slimme cloudomgeving en gebruiksvriendelijke apps voor alle betrokkenen in de keten. Via de telefoon of op kantoor hou je het vochtgehalte van bomen in de gaten.

Sensoren bespaar je water door efficiëntere watergift en optimalisatie van water geven

De Connected Green sensoren zijn onzichtbaar te plaatsen in de openbare ruimte, zodat deze hufterproof en zonder storingen hun werk kunnen doen. Het eenvoudige dashboard toont in één oogopslag de status van alle projecten. Je ontvangt een gedetailleerd pushbericht als er iets aan de hand is. En in het logboek worden afgehandelde taken bijgehouden.

Sensoren zijn er in verschillende lengtes:

15 centimeter voornamelijk voor grassituaties of containerplanten
30 centimeter voor bomen en heesters
60 centimeter voor grotere bomen

Monitoring met sensoren heeft veel voordelen. In de eerste plaats waterbesparing door efficiëntere watergift en optimalisatie van water geven. Verder bespaar je op inboet door tijdige signalering van problemen en ten slotte verkrijg je een betere eindbeeldgarantie door de juiste condities te creëren.

Maatwerk via de app

De app is te stellen naar type grond en boomsoort. Deze basisgegevens zijn ook aan te passen in situaties van te droog, droog, nat of te nat. Bij uitlopen van de aangegeven marges veranderd de achtergrond van kleur.
Bij aflezing in de computer, tablet of telefoon verschijnt er een cirkel met informatie over het vochtpercentage in de grond Hierdoor wordt in één opslag duidelijk wat het vochtgehalte is. Meting tijdsduur is te bekijken in week, maand, kwartaal of jaar.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER