Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuwe versnipperaar op rupsbanden van GTM Professional voor uitdagend terrein

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 6 april 2022
59 sec


Eerder dit jaar nog introduceerde GTM Professional de compacte GTS750 houtversnipperaar voor takdiameters tot 7 cm. Nu lanceert de machinefabrikant een zwaardere rups aangedreven versnipperaar voor het serieuze werk.


De nieuwe 1800R is uitgerust met dubbele Honda-motoren en rupsbanden. Hierdoor is de machine geschikt voor ruw en drassig terrein. De ontwikkeling van een houtversnipperaar op rupsbanden is niet geheel nieuw voor de Nederlandse fabrikant De Wild. Ook de reeds bestaande 1300R serie loopt er al jaren mee op rolletjes. De zelfrijdende 1800R is beschikbaar vanaf mei 2022 via het dealernetwerk van GTM Professional vanaf €13.500 inclusief BTW.

LEES OOK

Noviteiten

Het rupsonderstel van de nieuwe 1800R wordt aangedreven door een Honda GX160 motor en heeft drie snelheden vooruit en een achteruitversnelling. Het lage en stijve onderstel kan hellingen tot 20° aan en omdat de breedte van het onderstel slechts 72 cm bedraagt, moet je de machine gemakkelijk door smalle doorgangen manoevreren. De nieuwe 1800R is standaard uitgerust met urenteller en een 270⁰ draaibare uitvoer. De deflector op de uitvoer is nog eens tot 100⁰ aanpasbaar zodat de snippers in iedere richting geblazen kunnen worden.


De nieuwe 1800R is standaard uitgerust met urenteller en een 270 graden draaibare uitvoer

Rotorversnippersysteem

Het rotorversnippersysteem waarom GTM Professional bekend staat, is ook in deze machine weer toegepast. Takken tot een doorsnede van 12 cm (droog hout tot 10 cm) worden automatisch naar binnen getrokken en versnipperd in fijne houtsnippers om terug te geven aan de natuur.


Veiligheid

De 1800R is gecertificeerd en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen, waaronder de strenge bosbouwnorm. De machine is uitgerust met een veiligheidsbeugel die bij het indrukken de motor direct onderbreekt in noodsituaties. De veiligheidsschakelaars op zowel de invoer als de uitvoer blokkeren de werking van de machine tijdens onderhoud.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER