Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Fietsers bezorgen Bunnik nieuwe bomen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, donderdag 23 december 2021
78 sec


Tijdens de Mobiliteitsweek Utrecht liep de actie 'Meer fietsen = meer bomen' in Bunnik. Bij elke honderdste getelde fietser beloofde de provincie een boom te planten op het Sedumveld.

Bewoonster en klimaatburgemeester Annelies Vermeulen plant boom op het Sedumveld in Bunnik
Bewoonster en klimaatburgemeester Annelies Vermeulen plant boom op het Sedumveld in Bunnik

Er werden 53.000 fietsers geteld in de actieperiode en dat levert dus 530 bomen op. Op het Sedumveld is echter maar plek voor 180 stuks. De provincie Utrecht kijkt op dit moment of de overige 350 bomen geplant kunnen worden in de directe omgeving. Op het Sedumveld worden voornamelijk kersen-, peren-, en appelbomen gepland.

Tussen 13 en 27 september werden fietstellingen uitgevoerd op de Koningslaan, naast het Sedumveld in Bunnik. In totaal hebben maar liefst 53.000 fietsers het fietstelbord gepasseerd, genoeg om het maximumaantal bomen te planten op het Sedumveld. Op woensdag 22 december werd symbolisch een boom geplant door gedeputeerde Arne Schaddelee en klimaatburgemeester van Bunnik en omwonende Annelies Vermeulen.

Extra fietsers

Het is mogelijk dat meer mensen zijn gaan fietsen in deze weken door de actie. In de actieweken fietsten er namelijk gemiddeld 3.800 fietsers per dag, terwijl er in de twee weken daarna dagelijks gemiddeld 3.100 fietsers werden geteld. Gedeputeerde Arne Schaddelee: 'Met deze actie wilde de provincie Utrecht tijdens de allereerste Mobiliteitsweek Utrecht aandacht vragen voor duurzame en gezonde mobiliteit, zoals de fiets. Door inwoners daadwerkelijk bij te laten dragen aan een gezondere leefomgeving, willen wij hen stimuleren om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. En dat is gelukt met deze fietsactie in Bunnik!'


Klimaatburgemeester Annelies Vermeulen: 'Afgelopen jaar hebben we als omwonenden meegedacht met het voorlopig ontwerp van het voormalig Sedumveld. Toen de fietsactie liep, hebben mijn kinderen er wat extra rondjes langs gereden. Zo hebben ook zij een bijdrage kunnen leveren aan het groen in onze buurt.'

Voormalig Sedumveld

In 2019 heeft de provincie Utrecht het voormalige Sedumveld in Bunnik ingericht. Dit is het gebied tussen de Koningslaan (N411) en het spoor in het zuiden. Er zijn een wandelpad, een aantal poelen en een speeltuin aangelegd. Ook is er een insectenhotel geplaatst. Nu het gebied zich ruim een jaar heeft kunnen ontwikkelen, zag de provincie een aantal kansen om de natuur verder te versterken en te verbeteren. Hieraan werd de bovengenoemde fietsactie gekoppeld. Bewoners mochten begin dit jaar meedenken over het voorlopig ontwerp van het veld. Nu het einde van 2021 in zicht is, werd dit project afgerond door symbolisch een boom te planten.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER