Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De meest gelezen artikelen van 2021

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 21 december 2021
117 sec


Terugblik op het nieuws van website Boomzorg

Het einde van het jaar nadert en dus blikt vakblad Boomzorg traditiegetrouw terug aan de hand van de tien meest gelezen artikelen en berichten op deze website.

Het interview met Bert Maes staat op nummer 1.
Het interview met Bert Maes staat op nummer 1.

1. Van een rijk bomenverleden naar een arme toekomst

'Bosbouw en landschapsbeheer zijn niet hetzelfde als het beheren van natuur. Er bestaan grote blinde vlekken en ik maak me daar ernstig zorgen over.' Aan het woord is Bert Maes van Ecologisch Adviesbureau Maes. Hij is taxonoom (soortenkenner) van bomen en wordt geïnterviewd door Heidi Peters.


LEES OOK

2. Roetschorsziekte in België en Nederland niet meer te negeren

Sinds 2014 raken we zowel in België als in Nederland steeds meer bekend met roetschorsziekte op esdoorns. Na drie droge zomerseizoenen nam het aantal meldingen en positieve determinaties in 2020 in beide landen toe. Esdoorns met een aftakelende conditie laten steeds vaker verschijnselen van roetschorsziekte zien.


LEES OOK

3. Provincie Brabant maakt revolutionaire keuze in beheer eikenprocessierups

Naar de mening van dit vakblad maakt de provincie Noord-Brabant een revolutionaire keuze in het beheer van de processierups. Bestrijden is voortaan in principe uit den boze. De burger zal moeten wennen aan de overlast. Hoofdredacteur Hein van Iersel sprak met twee hoofdpersonen achter dit nieuwe beleid.


LEES OOK

4. Het gaat niet goed met de oudste en dikste eik van Nederland

De podcast Eik & Ik is het resultaat van Wim Eikelboom die naar aanleiding van zijn achternaam op zoektocht gaat naar de boomsoort. Eikelboom heeft kritiek op de manier waarop de oudste en dikste eik op het Landgoed Verwolde onderhouden wordt. 'We zijn er niet zuinig op en dat vind ik wel heel schraal. Dit is eigenlijk houtig cultureel erfgoed.'


LEES OOK

5. De hoogste cijferlijst en de jongste vrouwelijke Tree Technician van Nederland

Daisy van Boven is geslaagd voor de opleiding European Tree Technician (ETT) van IPC Groene Ruimte. Met twee tienen en een gemiddelde van een 9 heeft ze niet alleen een glansrijke cijferlijst te pakken, ze is met haar 23 jaar ook nog eens de jongste afgestudeerde vrouwelijke Tree Technician van Nederland.


LEES OOK

6. Boomrooierij Weijtmans ontvangt Gouden Zaag in jubileumjaar

Ter ere van het honderdjarige bestaan van Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout hebben Lecoba (Husqvarna Professional Dealer) en Husqvarna Nederland een gouden kettingzaag overhandigd aan Kees Weijtmans, directeur van het bedrijf.


LEES OOK

7. Hoge houtprijs niet door tekort aan bomen

De prijs van grondstoffen stijgt gestaag door, waaronder dat van hout. Dat leidt tot de vraag of er schaarste is aan bomen, schaarste is vaak een reden voor prijsstijging. Drie deskundigen lichten op de website van European Forest Institute toe dat het niet ligt aan een bomentekort, maar aan de plotseling toegenomen vraag, marktverstoring en corona.


LEES OOK
Hoge houtprijs niet door tekort aan bomen
01-06-2021 | NIEUWS
56 sec

8. Groeneveldt Grijpers viert twintigjarig jubileum

Groeneveldt Grijpers uit Groot-Ammers, leverancier van onder meer diverse hydraulisch aangedreven boomrooi- en boomonderhoudsmachines, bestaat dit jaar twintig jaar. Oprichter en eigenaar Johan Groeneveldt vertelt samen met engineer Thijs Sterk over het ontstaan van het bedrijf, hoe de onderneming zich door de jaren heen heeft gevormd en hoe de toekomst eruitziet.


LEES OOK

9. Eeuwenoude eiken en lindes illegaal gekapt in Arnhem

Het stadsbestuur van Arnhem deed in januari aangifte bij de politie van de illegale kap van tientallen eeuwenoude eiken en lindes in een Arnhems park. Op de plek waar de bomen zijn weggehaald, worden appartementen gebouwd. Er was geen sprake van een kapvergunning, aldus de gemeente.


LEES OOK

10. Afscheid nemen van oude bomen is moeilijk

Stichting Paleis Het Loo heeft historische eiken op het voorterrein van het paleis verwijderd. Ook worden enkele historische beukenlanen geheel vervangen. Het doet veel stof opwaaien. Een buurtcomité wilde de voorgenomen kap tegenhouden en is uiteindelijk naar de voorzieningenrechter gestapt. Als het om bomen gaat, zijn emoties gegarandeerd.


LEES OOK
Afscheid nemen van oude bomen is moeilijk
27-01-2021 | ARTIKEL
936 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER