Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

What's in a name?

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 3 december 2021
71 sec


Whats's in a name, what's in a word? Leuke discussie in de vorige editie van Boomzorg over de toekomstverwachting van bomen. Boomveteraan Thale Roosien bracht dit thema bij ons onder de aandacht. Als je als boomkundige een boom beoordeelt, mag je deze nooit meer toekomstverwachting geven dan vijftien jaar. Die vijftien jaar gaat dan vervolgens een eigen leven leiden en wordt bij investeringen afgezet tegen de investeringen die nodig zijn in de directe omgeving van de boom in kwestie. Voorzichtigheid bij bestuurders en een overdreven focus op geld in plaats van de intrinsieke waarde van een boom doen de rest. Kappen die handel, is dan al gauw het devies.


Voorzichtigheid bij bestuurders en een overdreven focus op geld in plaats van de intrinsieke waarde van een boom doen de rest. Kappen die handel, is dan al gauw het devies.

Waarschijnlijk ben ik een oud manneke aan het worden, maar het is natuurlijk doodzonde dat we in onze maatschappij alles in geld en data willen samenvatten en vastleggen. Stel je voor dat we dat ook met onze persoonlijke relaties zouden gaan doen. 'Schat, ik weet het. We zijn nu inmiddels 28 jaar samen, maar als ik naar de toekomstverwachting kijk en de Kritische prestatie-indicatoren (KPI's) bekijk, is het toch verstandig dat we afscheid nemen van elkaar.' Iedereen snapt dat dat niet werkt, maar toch denken we dat we met dat soort cijfers onze groene omgeving onder controle kunnen brengen.

'Schat, ik weet het. We zijn nu inmiddels 28 jaar samen, maar als ik naar de toekomstverwachting kijk, is het toch verstandig dat we afscheid nemen van elkaar.'

Ik heb het al vaker gezegd: Nederland is dol op dit soort pilots, omdat we daarmee het gevoel hebben dat we echt iets doen en tegelijk een voorbehoud kunnen maken om ons gedrag echt structureel te veranderen. Wat is namelijk de vaste conclusie van een pilot? Juist, meer onderzoek en vaak een tweede en een derde pilot en daarmee samenhangend wetenschappelijk onderzoek.
Dit soort ontwikkelingen worden lekker aangedreven door de sector. Helaas zijn er meer centjes te verdienen met de blabla rondom bomen dan het planten en daadwerkelijk laten groeien van diezelfde bomen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER