Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nationaal Bomenplan gaat niet door: meerderheid stemt tegen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sjoerd Rispens, maandag 29 juni 2020
35 sec


Het Nationaal Bomenplan, om zeventien miljoen bomen te planten, van GroenLinks en de SP gaat niet door. Het plan kon niet op een meerderheid van de stemmen in de Tweede Kamer rekenen.


Landbouwggrond

De twee partijen dienden begin deze maand een motie in voor het plan. Voor elke Nederlander moest een boom worden geplant, zeventien miljoen dus in totaal. In het plan werd ook gepleit voor de aanleg van bos op landbouwgrond. Het hout van de bossen kon gebruikt worden voor meubels en woningen. De provincie Limburg nam in december vorig jaar al een voorschot op de plannen, door van start te gaan met het 1miljoenbomenplan.


Naast de coalitiepartijen stemde ook de SGP tegen het plan

Meerderheid

Maar de zeventien miljoen bomen uit het plan gaan er niet komen. Naast de indieners stemden ook de PvdA, de Partij van de Dieren en DENK voor het plan. Met 52 stemmen voor werd de meerderheid niet gehaald. Naast de coalitiepartijen stemde ook de SGP tegen het plan.

Bron: Tweede Kamer/Kamerstukken


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Drs H.R. Caderius van Veen
Monday 29 June 2020
Wat een schande voor D66!!!
De andere coalitie-partijen moeten sowieso van het toneel verdwijnen!
antoon van maris
Monday 29 June 2020
Wat was het argument om het niet doen ? Bleef er dan niet genoeg ruimte over, om de boel met voldoende verschillende bestrijdingsmiddelen te vergiftigen ? Of zou het"oneerlijke concurrentie"
zijn, met de geïmporteerde bio-massa, die we dan tzt "gratis" thuis kunnen oogsten ? Want, een beetje, Bomen de plek laten innemen, die nu zojuist via "heldhaftig" verzet, van de bouw en de boeren, aan hun is vergeven, Dat helpt natuurlijk niet 1 economie !
Marc Pieterse
Monday 29 June 2020
Kunnen wij dit niet zonder de overheid doen?

Wat zijn de bezwaren. Hoe maken wij dit wel mogelijk?
Susan Ghuijs
Tuesday 30 June 2020
Zeker nu had ik niets anders van ál die partijen verwacht! Ze verkiezen de economie boven het klimaat en onze gezondheid!!!
Jacq Til
Tuesday 30 June 2020
Jawel Marc Pieterse we kunnen dit ook zonder de overheid doen. Doe je mee? https://meerbomen.nu/
N,Vet
Tuesday 30 June 2020
ik weet nu op welke partijen wij niet moeten stemmen !!
Kasper Boers
Wednesday 1 July 2020
Ik heb tien (fruit)bomen geplant in tuin en volkstuin. Kleine moeite, groot plezier.

Kasper Boers,
bestuurslid Vrijzinnige Partij
A. de J. Duurzame landbouwer
Wednesday 1 July 2020
Goede zaak dat dit is afgeschoten. Wat een idioot idee. Dient er alleen maar voor om zoveel mogelijk boeren van hun te jagen. Schijnheiligheid ten top. Bomen planten en duizenden tonnen hout aan laten voeren uit de oerwouden voor de bio massa centrales, ook al zo'n gedrog van de linkse grachtengordel club. Boeren Nederland uit jagen en lading voedsel importeren, verbouwd waar de jungle is verdwenen. Mensen, denk even goed na waar we mee bezig zijn. De Nederlandse 'natuurclubs' kappen jaarlijks enkele honderden hectare's bos, om geld te verdienen!!!!!! Onder noemer van natuurbehoud! Hoe bedenk je het.
P.A.Koppert
Wednesday 1 July 2020
17 miljoen bomen is een klein begin om te bouwen aan verbetering van klimaat en milieu
Elfriede weimar
Wednesday 1 July 2020
Niet te geloven dat er niet massaal voor meer bomen wordt gekozen
Karel Zwetsloot
Thursday 2 July 2020
Na jaren bomenkap is Tilburg de eerste stad waar een longarts met personeel de straat op ging om te protesteren tegen de mede daardoor vergrootte luchtvervuiling. Zie ook de invloed van bomen op de luchtkwaliteit in een onderzoek van de Universiteit van Leuven. Ook de uitspraak van longartsen dat in het bomenarme Oost Brabantse landbouwgebied waarschijnlijk geen volledig gezonde long meer te vinden is. Dat heeft de basis gelegd voor een Zware corona- uitbraak.. volgens deskundigen. Dus geld verdienen over lijken. Afgezien nog van het feit dat we er geen natuur meer bij krijgen want het planten van een gezond bos vereist kennis van zaken. Die us er niet. We krijgen monoculturele plantages met rijtjesbomen. Overeenkmstigde IQ van een burokraat.
Bert van Baar
Friday 3 July 2020
Wacht niet op de staat! Gebruik Ecosia als zoekmachine! Die gebruiken 80% van hun inkomsten om overal op de wereld bomen te planten. Nu al een aantal jaren en ze zitten bijna op 100.000.000 bomen!

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER