Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Cultivars aanplanten in een klimaatbestendige stad is passé

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 12 juni 2019
52 sec


Op het internationaal symposium Climate Trees, georganiseerd door vakblad Boomzorg en Boom in Business, komen drie boomdeskundigen van de Europese steden Hamburg, Heerhugowaard en Londen samen. Samen met Jelle Hiemstra van de Wageningen University gaan zij binnen een interactief forum de discussie aan over de plaatsing van bomen in een veranderend klimaat.

Ook Jelle Hiemstra, senior researcher bij WUR en welbekend van zijn Nederlandse lijst ornamentele bomen sluit aan bij het forum.
Ook Jelle Hiemstra, senior researcher bij WUR en welbekend van zijn Nederlandse lijst ornamentele bomen sluit aan bij het forum.

Geef je mening

Om het forum verder vorm te geven zoeken wij input vanuit de markt. Hoe kijk jij aan tegen het aanplanten van cultivars, is dit passé? Moet de discussie worden verplaatst van klimaatbomen naar goed ingerichte groeiplaatsen? Of moeten we onze steden rigoureus anders gaan inrichten, met het klimaat en groen op één?


Vul hier de 1,5 minuut durende enquête in!


De echte winst is niet te behalen met klimaatbomen, maar met een goed klimaat voor bomen.

Climate Trees Forum

Op 27 juni 2019 wordt voor de tweede keer het internationale symposium Climate Trees, over bomen in een veranderend klimaat gehouden. Het klimaat in onze steden is flink veranderd de afgelopen jaren. De komende tijd zal dit alleen maar meer worden. Dat betekent dat we in de toekomst andere bomen zullen moeten planten. Bomen die beter bestand zijn tegen het starre klimaat in de stad.


Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt met medewerking van founding partnersBatouwe Boomkwekerijen, Huverba, Tree Centre Opheusden, Combinatie Mauritz Boomkwekerijen, Volentis growing improvement en J.D. van de Bijl. Alsmede door sponsoren: KWH Holland, Agro de Arend, Rovero en Ramm.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER