Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Honderden essen recreatiegebied Rottemeren worden gekapt

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, maandag 3 september 2018
47 sec


Door essentaksterfte moeten honderden bomen in recreatiegebied Rottemeren nabij Rotterdam gekapt worden. Het gaat om bijna alle essenbomen in het gebied.


De Rottemeren. Foto door Wilrooij
De Rottemeren. Foto door Wilrooij

Een deel van de bomen staat langs paden, en volgens boswachter Dick van Stegeren kan het risico niet genomen worden dat er straks gewonden vallen. 'Als deze bomen niet worden weggehaald, en ze vallen om, dan kunnen ze op een passant terecht komen. Dat kunnen we in een recreatiegebied als de Rottemeren niet hebben', vertelt Van Stegeren aan RTV Rijnmond.

Werkzaamheden
Een groot aantal bomen is gemerkt met een rode stip, dit zijn essen die gekapt gaan worden. Voor bomen die zijn gemarkeerd met blauw of wit is het nog onzeker of ze gekapt moeten worden. Aan het einde van het jaar wordt bekend hoeveel bomen er over zullen blijven, de werkzaamheden beginnen in 2019.

Ontwikkeling onderzoeken
Er zijn instanties die het niet eens zijn met de kap. De Wageningen Universiteit ziet de bomen graag blijven zodat eerst gekeken kan worden hoe de ziekte zich ontwikkelt. Ook de Bomenridders zien de plannen voor het kappen met leden ogen aan. Zij vinden het geen goed idee om alle bomen in één keer te verwijderen.

Biodiversiteit
Tijdens de bomenkap wordt regulier onderhoud gepleegd aan het gebied. Er wordt dan gelijk een verbeteringsslag gemaakt in de biodiversiteit. Bomen krijgen meer ruimte om te groeien en Staatsbosbeheer gaat een variatie aan boomsoorten planten.

Bron: RTV Rijnmond


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER