Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
'De zevenzonenboom is de perfecte afwisseling voor de eeuwige krent'
Henk Schuitemaker, landschapsarchitect en één van de eigenaren van VlugP Stedebouw en landschapsarchitectuur, heeft zojuist de Heptacodium miconioides, ofwel de zevenzoneboom in een ontwerp toegepast voor een daktuin op de Zuidas in Amsterdam, dat in september wordt uitgevoerd.
01-10-2017 9 sec
Helicon-opleiding Boomtechnisch adviseur van start in januari
Op 14 september houdt Helicon Eindhoven een open avond voor de avondopleiding Boomtechnisch adviseur, die in januari van start gaat. Niet alleen kan de afgestudeerde hiermee het Europese ETT-examen van de EAC afleggen.
01-10-2017 8 sec
Meer burgers met honing(bomen) dan met azijn vangen!
Even wat op zich zinloze kennis uit de download gegevens van de website van dit vakblad. Naar bomen met bijen of honing in hun naam worden substantieel meer gezocht. Alle reden dus om massaal de honingboom aan te planten.
01-10-2017 9 sec
Bomen behouden als oases van biodiversiteit
In april vond een cursus fractuursnoei plaats op landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Voor zover cursusleider Ton Stokwielder van Storix weet, was dit de eerste keer dat er een dergelijke cursus in Europa werd gehouden.
01-10-2017 8 sec
Monumentale bomen Drachten blijven behouden
Vorig jaar besloot de gemeente Smallingerland dat de oude Ambachtsschool in Drachten tegen de vlakte moest. Het schoolterrein is echter ook de locatie van twee monumentale beuken.
01-10-2017 6 sec
'Bij boomklimmen is er bijna geen verschil meer tussen mannen en vrouwen'
Zestig boomverzorgers uit alle hoeken van Europa waren van 22 tot 25 juni present in het Worpplantsoen in Deventer voor het EK boomklimmen. Ze daagden elkaar op vijf onderdelen uit op snelheid en behendigheid.
01-10-2017 9 sec
De boom in het bos zien
De periode van medio juli tot medio maart is de geschiktste periode om het Nederlands bomenbestand de verzorging te bieden die het verdient. Kappen of uitdunnen hoort daarbij, maar deze duidelijk zichtbare en rigoureuze activiteiten kunnen niet altijd rekenen op instemming van de argeloze burger.
01-10-2017 10 sec
Alleen verwijzen naar Norminstituut Bomen niet voldoende
Het is aanlokkelijk om bij een inschrijving alleen te vermelden dat je als inschrijver aan bepaalde normen vasthoudt. Bij een kort geding van mei 2017 oordeelde de rechter dat dit niet voldoende is. Als inschrijver moet je expliciet opnemen hoe jouw plan van aanpak eruitziet.
01-10-2017 10 sec
Draagvlak door echte dialoog
Draagvlak is veel ingewikkelder dan de andere drie poten onder een goed project: ontwerp, financiering en planning
01-10-2017 4 sec
Laatst levenden van oud klompenbos
ETT’er Elroy Janssen fietst regelmatig langs een rabattenbosje aan de dijk bij Boven-Leeuwen. Aan de rand daarvan staan vijf Populus x canadensis ‘Serotina’, waarvan de eigenaars aanvankelijk bang waren geworden door hun imposante hoogte.
01-10-2017 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER