Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
De grondradar
Een grondradar is een innovatieve techniek in het boomtechnisch onderzoek die kan worden ingezet om de beworteling van bomen te bestuderen. Het grote voordeel is dat het een nondestructieve methode is waarbij de bodem niet wordt verstoord, en er dus geen schade optreedt aan het wortelgestel, kabels of leidingen.
01-06-2017 10 sec
Prachtige siersoort voor parken, maar ook geschikt voor lucifers
Voor de zevende editie van de Boom Innovatie Dag in oktober 2017 brengt collectiebeheerder Huub Olde Loohuis als boomambassadeur zijn inspiratieboom onder de aandacht: Populus x generosa ‘Unal’.
01-06-2017 7 sec
21 bomen voor futuristische project
Het Greennest Park in Amsterdam Zuid-Oost werkt aan een project met 21 lichtgevende bomen. Energiezuinige led-lampen belichten de bomen enkele minuten, waarna ze zelf subtiel licht geven.
01-06-2017 6 sec
De klant als matchmaker
'In deze markt doe je er als ondernemer goed aan om met concurrenten samen te werken', zegt Harm-Jan Hissink van machinebedrijf Hissink en Zonen in het Gelderse Oeken. Hij maakt deel uit van een driemanschap dat elkaar heeft gevonden in de productie van een op maat gemaakte kiepwagen met hakselaar voor groenbedrijf Wolterinck in Beltrum.
01-06-2017 11 sec
Een netelige kwestie: Celtis: bij de iepen of bij de hennepachtigen?
Hofdendroloog Jan P. Mauritz toont zich bij deze uitgave van zijn bomenfeuilleton andermaal als een traditionalist. Veel dendrologen plaatsen Celtis in de hennepfamilie. Mauritz gaat daar niet in mee en houdt vast aan de oude indeling. U mag daar van denken wat u wilt. Zo lang u deze mooie en zeer bruikbare bomen maar in uw beplantingsplannen blijft opnemen.
01-06-2017 14 sec
'Ik ben nu een soort spin in het web'
Pius Floris Boomverzorging Nederland heeft sinds 1 mei een nieuwe franchisemanager: Jan Willem de Groot. Door de snel veranderende markt op het gebied van onder meer boomtechnisch advies, ICT en innovaties, was een centraal aanspreekpunt nodig om dit alles te faciliteren.
01-06-2017 10 sec
Het ETW-examen is de stip aan de horizon
In april volgden studenten van Helicon Eindhoven drie achtereenvolgende dagen een examentraining. Deze was bedoeld ter voorbereiding op het schoolexamen. Niet alle studenten deden hieraan mee, maar iedereen wil uiteindelijk European tree worker worden.
01-06-2017 8 sec
Overhangende takken
Af en toe is er een rechterlijke uitspraak waar je allang op zit te wachten. Eindelijk eens een harde uitspraak over misbruik van het snoeirecht van gemeentebomen. En verder is er overlast/overhang door gemeenteboom, landjepik/schadevergoeding, bomen/fauna, openbaarheid van weg/ onderhoud en glasvezel/NVTB.
01-06-2017 8 sec
Boomstut symbool voor transformatie plein in Heerlen
Boomstutten worden over het algemeen gezien als functioneel, maar niet erg mooi. In Heerlen staat sinds kort echter een boomstut die een positieve uitzondering op die regel vormt.
01-06-2017 7 sec
Nieuwe accumachine maakt krachtige en geruisloos snoeien mogelijk
Het knippen van de heg was tot voor kort voor velen een vermoeiende bezigheid. De schadelijke uitlaatgassen van een benzinemachine in combinatie met het lawaai zorgden ervoor dat de hele buurt kon meegenieten van een goede snoeipartij van heg of ander groen.
01-06-2017 10 sec
Veelzijdige Wellink Caesar Multitoolkraan nagenoeg overal inzetbaar
Van Lokven uit Vinkel heeft drie mobiele Wellink Caesar-kranen en speciaal voor hun bedrijf gebouwde aanhangwagens. Eigenaar Johnny van Lokven is enthousiast over de vele mogelijkheden.
01-06-2017 6 sec
De PvB
De partijdemocratie staat bij mij in hoog in het vaandel, mits de vergaderingen onder grote eiken plaatsvinden
01-06-2017 3 sec
Bomen behouden en herplanten dankzij de Bomenmakelaar
Drie jonge ondernemers sloegen de handen ineen en richtten het platform de Bomenmakelaar op. Het is een online platform dat bemiddelt tussen overheid en marktpartijen om gezonde bomen te kunnen behouden. De focus ligt hierbij op duurzaam ondernemen in een circulaire economie.
01-06-2017 9 sec
De BEA
Voor een boomwortel ligt dat duidelijk anders; wortelschade levert hoe dan ook ellende op. BEA staat voor ‘bomeneffectanalyse’. Iemand bedenkt iets in de nabijheid van een boom en een deskundige bekijkt wat het effect van de voorgenomen werkzaamheden op de boom is.
01-06-2017 8 sec
Bomen over boomprojecten
De mooiste projecten van de afgelopen periode in the spotlights.
01-06-2017 2 sec
Meezwiepen
Het nare is dat boombeheerders en boomverzorgers ook een beetje verslaafd zijn aan die angstcultuur
01-06-2017 3 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER