Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Modelmatige achterstand in snoeibeeld: keuze tussen hoppen en choppen
Achterstallig onderhoud bij bomen komt niet zelden voor. De gevolgen zijn direct waarneembaar, omdat het in dat geval meer energie en dus geld kost om de meestal veel te dikke takken te verwijderen. De doorwerkende effecten zijn mogelijk nog schrijnender.
01-12-2016 9 sec
Wandelende bomenencyclopedie deelt zijn kennis in online bibliotheek
Wie zegt dat adviseurs saai zijn, heeft dat mis als het gaat over deze jongeman. Simen Brunia is nog maar negen jaar actief in de bomenbranche.
01-12-2016 6 sec
Hout geeft ons een gelukzalig gevoel
Een professional vinden op bomengebied? Dat lijkt misschien op het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar dat is het niet. Bij boomrooierij Van Weert Rondhout bent u aan het juiste adres.
01-12-2016 7 sec
Resultaatgerichte beleidsmedewerker helpt gemeente aan extern georiënteerde bedrijfscultuur
Geert Jan Rozendaals doel voor de korte termijn liegt er niet om: het 'groenste dorp van Nederland' worden. Daarvoor schreef de 35-jarige beleidsmedewerker bij de gemeente Zuidplas in 2015 een gedetailleerde groenvisie.
01-12-2016 8 sec
Niet zozeer de hoogte van de boom telt, alswel de moeilijkheidsgraad
Op deze zonnige herfstdag in oktober zijn veertien laatstejaars leerlingen van Helicon Apeldoorn bezig met de praktijktoets Afbreken Bomen. Deze jongens komen straks op iedere plek waar een hoogwerker niet bij kan.
01-12-2016 8 sec
Zelfs de wethouder krijgt nu verstand van bomen
Op de Dag van de Openbare Ruimte kwam Tree-O-Logic met een grote innovatie naar buiten: een business intelligence tool, genaamd Treedash. Treedash heeft een plek gekregen in het online klantenportaal van Tree-O-Logic.
01-12-2016 8 sec
Carya's
Wenst u nog een nootje, waarde lezers? De okkernootfamilie bestaat uit walnoten, vleugelnoten, kegelnoten, wielnoten en bitternoten. Er zijn zwarte noten, grijze noten, Chinese vleugelnoten, Japanse makkers, bleke bitternoten, harige jongens, koningsnoten en nog veel meer.
01-12-2016 7 sec
Sortiment moet je doen
Boomkwekers en boomverzorgers spreken elkaars taal niet. Kijk eens naar de stamdiameter, die bij boomkwekers op een meter wordt gemeten, terwijl boomverzorgers en -adviseurs 1,30 meter aanhouden. Snoeien bij aanplant?
01-12-2016 6 sec
Diversiteit in aanplant; durven en doen
Op donderdag 13 oktober werd bij Boomkwekerij Udenhout in Udenhout de Boom Innovatie Dag gehouden. De deelnemers lieten zich ditmaal bijpraten over het thema 'Plant eens een andere boom'. Met dit thema wilden de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business diversiteit in de openbare ruimte stimuleren.
01-12-2016 10 sec
Weinig verandering op gebied van ondergrondse kluitverankering
De meeste producenten van kluitverankeringssystemen zijn eensgezind: er zijn momenteel weinig ontwikkelingen in de markt. Toch is niet iedereen in de branche het daarmee eens. De biologisch afbreekbare verankeringssystemen lijken bezig aan een voorzichtige opmars, maar blijven punt van discussie.
01-12-2016 9 sec
Volop genieten van een eindelijk voltooid Catharinaplein
Het Catharinaplein in Eindhoven heeft de afgelopen jaren roerige tijden gekend, met meer downs dan ups. Maar nu is het keerpunt daar.
01-12-2016 5 sec
Als wij goed voor de bomen zorgen, zorgen de bomen voor ons!
Tree Ground Solutions (TGS) uit Amsterdam gaat al meer dan tien jaar de uitdaging aan om bomen een gezonde plek in de stad te bieden. 'Door de ecosysteemdiensten die een boom verleent, is hij van grote meerwaarde voor de stad.
01-12-2016 10 sec
Gemeente Oss wil bomenbeleid beter communiceren
Wie in Oss ‘Granietstraat’ zegt, heeft meteen een gesprek over bomenoverlast. Komend voorjaar gaat de gemeente de geplaagde bewoners van de Granietstraat verlossen van 36 uit de kluiten gewassen moeraseiken en twee essen, die al jaren voor veel overlast zorgen.
01-12-2016 9 sec
Ondergrondse Kluitverankering GreenMax
Steeds meer gemeenten verankeren bomen ondergronds zodat boompalen niet meer nodig zijn. Kluitverankering is een effectieve en betrouwbare methode om bomen ondergronds te verankeren met een direct visueel eindresultaat. Daarnaast heeft de kluitverankering een goede prijs/ kwaliteitsverhouding.
01-12-2016 8 sec
De burger wikt, de wethouder schrikt
In deze uitgave van Boomzorg kunt u twee artikelen lezen over de impact van veranderende wetgeving op het beheer van bomen.
01-12-2016 5 sec
Boswet versus wet natuurbescherming: wie is bevoegd?
Na lang wachten gaat het op 1 januari 2017 gebeuren: de Wet Natuurbescherming (Wnb) treedt in werking, met daarin opgenomen de bescherming van houtopstanden. Houtopstanden die nu nog beschermd worden door de dan uit werking tredende Boswet, vallen voortaan onder de nieuwe wet.
01-12-2016 10 sec
De heilige eik van Goirle is toch niet zo heilig
Op vrijdag 18 november werd de ‘Heilige eik van Goirle’ gekapt. De plaatselijke kranten stonden er vol van. Er was namelijk jarenlang juridisch getouwtrek aan voorafgegaan tussen een bewoner met steun van de Brabantse Milieufederatie en de gemeente Goirle.
01-12-2016 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER