Whatsapp Facebook LinkedIn RSS feed

Wageningen UR en TNO bundelen onderzoekscapaciteit

NIEUWS
Facebook Linkedin Whatsapp
dinsdag 25 november 2014
62 sec


TNO en Wageningen UR bundelen vanaf 1 januari 2015 hun kennis en expertise op het gebied van voedsel-, voedings- en biobased-onderzoek. Zij doen dat om meer waarde voor marktpartijen en overheid te kunnen bieden en gebruik te maken van hun complementaire expertises. Hierdoor ontstaat de komende jaren wereldwijd één van de grootste allianties op deze terreinen.

Deze samenwerking vloeit voort uit het Grand Design Topsector Agri&Food dat eerder deze maand werd ondertekend door de Raden van Bestuur van Wageningen UR en TNO, het Topinstituut Food&Nutrition en het TKI Agri&Food. Minister Kamp van Economische Zaken heeft aangegeven dit voornemen te steunen.

De intensieve samenwerking start tussen de TNO onderzoeksgroepen in Zeist en het Food & Biobased Research instituut van Wageningen UR. In 2015 starten twee samenhangende innovatieprogramma’s ‘Customized processed food for quality and health’ en ‘Biorefinery for raw material availability and flexibility’, die zullen worden uitgevoerd vanuit de huidige twee locaties Wageningen en Zeist. Het is de bedoeling dat vanaf eind 2017 de betrokken groepen ook fysiek gebundeld worden op één locatie in Wageningen. Daardoor ontstaat dan een gezamenlijke organisatie met een op elkaar afgestemde onderzoeksportfolio op deze onderzoeksgebieden. De samenwerking staat open voor andere partijen in de vorm van open innovatie en PPS.

De samenwerking en bundeling van complementaire expertises en faciliteiten vergroten de mogelijkheden van TNO en Wageningen UR om samen met marktpartijen de positie van Nederland op het gebied van voedsel-, voedings- en biobased-onderzoek verder te versterken. De alliantie richt zich op alle spelers in het domein, zowel het bedrijfsleven als overheden, zowel nationaal als internationaal. In 2015 zal uitbreiding van de samenwerking naar andere gerelateerde onderzoeksvelden, zoals veiligheid en authenticiteit van voedsel, worden verkend. Het doel van het Grand Design, is het opzetten van een internationaal aansprekende kennisinfrastructuur voor voedsel- , voedings- en biobased-onderzoek en innovatie op basis van input uit bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheid.



LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
De Groene Sector Vakbeurs 2026
dinsdag 13 januari 2026
t/m donderdag 15 januari 2026

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
Webshop
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER