Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Boombakken in Sneek: 'stap in de richting van een groener centrumgebied'

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 11 juni 2024
40 sec


De afgelopen dagen werden 26 boombakken geplaatst in het centrum van Sneek. Daarin verschillende boomsoorten zoals esdoorn, berk, honingboom, Chinese vernisboom en valse Christusdoorn. De bomen van een paar meter hoog staan in cortenstalen bakken, omdat de definitieve visie voor de binnenstad nog in ontwikkeling is.

Foto: gemeente Súdwest Fryslân
Foto: gemeente Súdwest Fryslân

Deze bomen zijn nu alvast geplaatst, omdat de definitieve vergroening van het centrumgebied nog zeker een jaar op zich laat wachten. Wethouder Henk de Boer benadrukt in een bericht van de gemeente Súdwest-Fryslân het belang van de nieuwe bomen. Hij stelt dat het toevoegen van bomen in de versteende binnenstad bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit, biodiversiteit, schaduwplekken en een fraaier straatbeeld en noemt het 'een volgende stap richting een mooier en groener centrumgebied.'

Participatietraject

De boombakken zijn verspreid door het centrum geplaatst, met meerdere bomen bij elkaar op locaties zoals de bibliotheek, het plein aan de Prins Hendrikkade en de rotonde voor de Oosterdijk. De gemeente doorloopt momenteel een maandenlang traject met inwoners, ondernemers en gebruikers van de binnenstad, dat begin 2025 moet leiden tot een 'breed gedragen visie voor een groenere binnenstad die de uitstraling van Sneek echt de goede kant op helpt'.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER