Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Husqvarna presenteert nieuwe generatie kettingzagen: meer wendbaarheid en betere duurzaamheid

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 2 mei 2023
57 sec


Husqvarna kondigt een nieuwe generatie kettingzagen aan: de 560 XP Mark II en de 562 XP Mark II. Volgens de Zweedse specialist zijn deze kettingzagen ontworpen met als prioriteit het verbeteren van de wendbaarheid en duurzaamheid van de vorige generatie.


De nieuwe generatie kettingzagen is ontwikkeld op een volledig nieuw platform met als doel de wendbaarheid te behouden en te verbeteren. Dit moet resulteren in een hogere productiviteit voor gebruikers. Een van de belangrijkste eigenschappen is de slanke body van de kettingzaag, waardoor de voorste handgreep dichter bij het zwaartepunt van de zaag komt te liggen. Hierdoor wordt de zaag gemakkelijker zijdelings te bewegen, wat vooral handig is voor boomverzorgers en bosbouwers.

Hogere productiviteit en lagere eigendomskosten

De nieuwe generatie kettingzagen van Husqvarna belooft een hogere productiviteit en lagere eigendomskosten dan de vorige generatie. De nieuwe modellen hebben een opnieuw ontworpen motor met een verbeterd koppel bij een lager toerental. Dit betekent dat gebruikers tijdens het zagen meer druk op de zaag kunnen uitoefenen zonder dat de motor blijft haperen. Daarnaast heeft de motor een betere verbrandingsefficiëntie, waardoor hij tot 8% minder brandstof verbruikt dan de vorige generatie.


'De carburateur detecteert of de machine warm of koud is en regelt automatisch het brandstofmengsel, chokestand en verzuipen zijn daarmee verleden tijd'

Autotune 3.0

Maar de belangrijkste verbetering is volgens vertegenwoordiger Wim van Veldhuizen de integratie van Autotune 3.0. 'De carburateur detecteert of de machine warm of koud is en regelt automatisch het brandstofmengsel. De chokestand en het zogenaamde 'verzuipen' zijn daarmee verleden tijd,' aldus van Veldhuizen.


Vanaf augustus

De 560 XP Mark II en 562 XP Mark II zullen vanaf augustus 2023 wereldwijd verkrijgbaar. Beide modellen zullen ook verkrijgbaar zijn met verwarmde handgrepen/carburateur.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER