Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Ufkes Greentec neemt belang in Bos Bolsward

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, woensdag 12 april 2023
81 sec


Per 1 april 2023 heeft Ufkes Greentec een belang genomen in Bos Bolsward. Beide bedrijven houden zich bezig met engineering, productie, verkoop en service van machines in een nichemarkt. Waar Bos Bolsward zich richt op grondverzet en egalisatie en het sloot- en bermonderhoud richt Ufkes Greentec zich op machines voor de boomverzorging en boomrooierij.

Forestcutter Ufkes Greentec
Forestcutter Ufkes Greentec

Beide bedrijven zitten in een nichemarkt met het produceren van kleine series met klantspecifieke aanpassingen. Joris Bos: 'De ontwikkelingen in de markt gaan ontzettend hard. We moeten volop blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen. Door het toe te passen van veel gemeenschappelijke technieken en besturingssystemen kunnen we de komende jaren grote stappen maken. Ik ben blij dat wij in Ufkes een goede partner hebben gevonden met hetzelfde oog voor kwaliteit en ontwikkeling.
Roelof Bos: 'Door de samenwerking met Ufkes Greentec breiden we ons netwerk en capaciteit flink uit en kunnen we veel gemeenschappelijke ontwikkelingen efficiƫnter uitvoeren om de prijs voor de klant stabiel te houden.'


Bos Bolsward
Bos Bolsward

Machinebouw in Noord-Nederland.

Gezamenlijk hebben de Ufkes bedrijven en Bos Bolsward dagelijks ca. 90 FTE aan het werk. Beide bedrijven blijven 100% zelfstandig opereren en gaan van elkaar de capaciteiten benutten waar het kan op het gebied van; engineering, verkoop, productie en service.
Jippe Ufkes: 'De markt verandert zich steeds meer naar grotere en professionele bedrijven die streven naar machines waar met minder personeel meer capaciteit kan worden gehaald. Dit betekent een andere manier van machine bouwen in combinatie met de hoogste kwaliteit om downtime van een machine te voorkomen. Waar er zich een probleem voordoet wordt dit zo snel mogelijk opgelost. Ik ben trots dat wij deel uit mogen maken van Bos Bolsward.'
Piet Yntema: 'In een uitdagende markt betreft het behouden van personeel en het werven van nieuwe technisch geschoold personeel zijn we verheugd dat we de gezamenlijke kennis en kunde verder kunnen benutten.'


Beide bedrijven zitten in een nichemarkt met het produceren van kleine series met klantspecifieke aanpassingen.

Over Bos Bolsward:

Bos Bolsward heeft afgelopen jaar haar 60-jarig geleden gevierd en richt zich sinds de start op onder meer machines voor sloot- en bermonderhoud zoals maaiarmen, klepelmaaiers en diverse (walkant)frezen. De maaiarmen worden vast aangebouwd aan de tractor of gekoppeld met een snelwisselsysteem.


Ufkes Greentec

Over Ufkes Greentec

Sinds de oprichting in 2004 maakt Ufkes Greentec houtversnipperaars, stobbenfrezen, bosfrezen en boomzagen voor het onderhouden en rooien van bomen, voor de professionele markt wereldwijd. Deze machines worden geleverd aan boomrooierijen, boomverzorgers, bosbouwbedrijven, aannemers, loonwerkers, gemeentes, en professionele hoveniers.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER