Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Boot & Dart zoekt commercieel directeur

VACATURE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 8 maart 2023
220 sec


Boot & Dart Boomkwekerijen is een modern en dynamisch bedrijf dat zich met haar productie en handel richt op de toelevering van de institutionele markt in Nederland en daarbuiten. Overheden, grootgoenvoorzieners en hoveniers zijn haar klanten.


Boot & Dart Boomkwekerijen is in 2016 ontstaan uit de krachtenbundeling van de bedrijven Boot & Co Boomkwekerijen en Darthuizer. Twee bedrijven met een jarenlange (70 jaar) historie in de boomkwekerijsector. Met haar vestigingen in Boskoop en Zundert is Boot & Dart gevestigd in de grote teeltcentra in Nederland. Boot & Dart Boomkwekerijen heeft in de afgelopen jaren bewezen een kwalitatief hoogstaand, modern en eigentijds product aan de markt te leveren. Boot & Dart Boomkwekerijen is voor haar klanten een betrouwbare partner. "Compleet in functioneel Groen", is haar oneliner.

Bij Boot & Dart werken in het seizoen meer dan 100 medewerkers waaraan leiding gegeven wordt vanuit een modern en goed uitgerust hoofdkantoor in Boskoop. Met het in 2023 op te leveren logistiek centrum in Zundert staat Boot & Dart Boomkwekerijen gesteld voor groei in de komende jaren.

Boot & Dart is een financieel zeer gezond bedrijf waar gedurende de laatste jaren een flinke omzetgroei gerealiseerd is. Het beleid om te verduurzamen en actief bij te dragen aan het vergroenen in ons land en daarbuiten heeft het bedrijf een behoorlijke boost bezorgt die men de komende jaren verwacht vast te kunnen houden en uit te kunnen bouwen. Hetgeen tot verdergaande verbetering van omzet en resultaat zal moeten leiden.

Meer informatie over Boot & Dart is te vinden via deze link: www.bootendart.nl

Voor Boot & Dart Boomkwekerijen BV is Green Career Consult op zoek naar:
Een resultaatgerichte en inspirerende Commercieel Directeur met kennis van de boomkwekerijbranche, met nadrukkelijk commerciële vaardigheden en aantoonbare skills, om leiding te kunnen geven vanuit het directieteam aan alle commerciële activiteiten binnen de onderneming


Doel functie

De commercieel directeur is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van het bedrijf. Sales & Marketing en vanuit de markt betrokken zijn bij R&D en realisatie van nieuwe succesvolle producten zijn focus-activiteiten. Hij is daarmee lid van het directieteam en draagt zorg voor de commerciële leiding van het bedrijf. Hij geeft leiding aan het inkoop en verkoopteam en is daar zelf ook actief bij betrokken. Is verantwoordelijk voor de commerciële bedrijfsstrategie, die in meerjarenplannen wordt neergelegd, de uitvoering en het monitoren daarvan. Hij doet dit als lid van het directieteam en in gezamenlijke commitment met de financieel en algemeen directeur.


De taken

Toont coachend leiderschap en creëert zo een optimale, effectieve en efficiënte aansturing en support voor alle medewerkers ten aanzien van de realisatie van de commerciële doelstellingen.
Draagt zorg voor een concurrerend en kwalitatief hoogwaardig niveau van inkoop en verkoop, waarbij aanbestedingen een belangrijke factor zijn.
Creëert in samenhang met alle activiteiten en in afstemming in en met het directieteam een optimaal en maximaal rendement samen met betrokken medewerkers.
Draagt zorg voor verdere groei van het bedrijf, zowel op de thuismarkt Nederland/België als ook in de exportmarkt.


Plaats in de organisatie

Rapporteert aan de algemeen directeur. Bepaalt samen met commercieel manager en verkoopleiders Nederland, België en Export het verkoopbeleid en stimuleert de organisatie de afgesproken doelen te halen. Het verkoopbeleid vraagt jaarlijks om goedkeuring van het directieteam.


Bepaalt samen met commercieel manager en hoofd inkoop het inkoop- en opplantbeleid voor de verschillende productgroepen en vraagt om goedkeuring in het directieteam.

Zal een belangrijke rol vervullen bij het binnenhalen van grotere aanbestedingen vanuit een commerciële achtergrond.

Uitgebreide functie-informatie is beschikbaar voor serieus geïnteresseerde kandidaten en op te vragen bij Evert Verboom van Green Career Consult via zijn 0653375089 of via evert.verboom@greencareerconsult.nl

Wensprofiel

Leeftijdsindicatie/affiniteit
De aan te stellen commercieel directeur m/v, heeft bij voorkeur voldoende ervaring in het leidinggeven aan een vergelijkbare organisatie of beschikt aantoonbaar over voldoende leidinggevende kwaliteiten.
Leeftijdsbandbreedte: 40-55 jaar.


Denk- en werkniveau

De aan te stellen commercieel directeur heeft een werk- en denkniveau dat zich tenminste op Hbo+ niveau bevindt. Voorkeur voor kandidaat met opleiding HAS/WUR, bijvoorbeeld studierichting Tuinbouw of Agrarische Bedrijfskunde of andere studies die aansluiten op de functie. Aantoonbare kennis en/of ervaring op het gebied van commerciële vraagstukken en inkoop/verkoop zijn nadrukkelijk vereist.


Kennis en ervaring

De aan te stellen directeur is door middel van opleiding en ervaring aantoonbaar deskundig op de volgende deelgebieden:


commercieel management: Sales, Marketing en tevens betrokken op R&D;
financieel management i.s.m. de Financieel Directeur;
inkoop en verkoop, oog houden op het borgen van een gezond rendement.


Zwaartepunten ten aanzien van kennis liggen op de volgende zaken:

commercieel ervaren, bekend met de boomkwekerij branche voor de openbaar groen markt, bij voorkeur bekendheid met het zaken doen in binnen- en buitenland;
financieel management;
bekendheid met het uitvoeren en binnenhalen van aanbestedingen;
primair productieproces en ondersteunende processen boomkwekerij en handel.


Zwaartepunten ten aanzien van vaardigheden liggen op de volgende zaken:

peoplemanager, we zoeken nadrukkelijk naar een verbinder;
commercieel vaardig, kennis van de markt en het aanbesteden;
organisatietalent zijn, organiseren, motiveren, enthousiasmeren, medewerkers en klanten meekrijgen.


Zwaartepunten ten aanzien van de persoonlijkheid liggen op de volgende zaken:

resultaatgerichtheid/ambitie;
commerciële inslag;
representatief persoon/innemende persoonlijkheid;
innovatief vermogen en dit om weten te zetten in daden;
verbinder en doorzetter;
integer.


Affiniteit met Boomkwekerijbranche/Tuinbouw en de no-nonsense mentaliteit die in deze branche heerst, is een nadrukkelijke eis. Bekendheid met de teelt van boomkwekerijproducten of tenminste aantoonbare passie hiervoor is wenselijk om voor deze functie in aanmerking te kunnen komen. Het hebben van een relevant netwerk in de branche is een pré.

Persoonlijkheidskenmerken

heeft een commerciële drive en is resultaatgericht waarbij vooral wordt aangestuurd op basis van te behalen financiële doelstellingen;
is goed in staat mensen te inspireren en mee te krijgen;
is een peoplemanager en is goed in staat het beste uit mensen te halen; en leidinggevenden in de organisatie optimaal te coachen en te inspireren
is doortastend, daadkrachtig en heeft doorzettingsvermogen;
beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
stelt zich op als ondernemer en weet gevolgen van zijn handelen goed in te schatten en te onderbouwen, is betrouwbaar en integer;
Hij kan goed omgaan met (opbouwende) kritiek en stelt zich open op;
Hij onderschrijft de huidige structuur en cultuur van de onderneming en is in staat op een professionele wijze te functioneren in goede samenwerking.


Bijzonderheden

De geschikte kandidaat kan zich goed uitdrukken, bij voorkeur mondeling en schriftelijk in het Engels en Duits. Tevens Frans kunnen spreken is een pré.


Het aanbod

Arbeidsvoorwaarden
Boot & Dart Boomkwekerijen biedt een zeer uitdagende baan bij een ambitieuze, financieel gezonde organisatie met gemotiveerde medewerkers en een open bedrijfscultuur. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afgestemd op de zwaarte van de functie en de omvang van de organisatie.


Overig

De geschikte kandidaat woont bij voorkeur in het de regio Boskoop waar Boot & Dart Boomkwekerijen kantoor houdt of is bereid daar binnen een jaar te gaan wonen.
In het afleverseizoen wordt aanwezigheid op het bedrijf verwacht op zaterdagochtenden. We zoeken een commercieel directeur die het bedrijf samen met de medewerkers runt als ondernemer: Dan sta je er op die momenten dat dat nodig is!


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER