Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Omzagen of onderhouden?

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 9 november 2021
35 sec


Gemeente West Betuwe staat voor beslissing

De gemeenteraad van West Betuwe beslist vanavond of er geld vrijgemaakt wordt voor het onderhoud van 4.075 bomen of dat de bomen gekapt worden om zo het geld voor onderhoud te besparen.


Volgens dagblad de Gelderlander is er inmiddels een raadsmeerderheid in de maak om te voorkomen dat de bomen gekapt worden, nu coalitiepartij ChristenUnie zich aansluit bij het verzet van de oppositie tegen de voorgenomen kap die een bezuiniging op de onderhoudskosten oplevert.

Fred Temminck van de ChristenUnie vertelt in de krant dat zijn partij mede van gedachte is veranderd door de reacties van bezorgde inwoners en natuurorganisaties. 'Alle politieke partijen delen de mening dat het rooien van gezonde bomen enkel vanwege kostenbesparingen geen goede zaak is en het beleid hierop bijgesteld moet worden', zegt hij in de Gelderlander.

Mocht de raad inderdaad afzien van het bezuinigingsplan, dan worden ruim 4000 vitale bomen gered van de kettingzaag. De rekening voor onderhoudskosten voor de gemeente bedraagt in dat geval 88.000 euro. De kosten voor het rooien van de bomen zijn dan natuurlijk wel van tafel.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Wilfred tuinstra
Tuesday 9 November 2021
Belachelijk als die bomen gekapt worden.
Is hier dan niet is geldpot voor boombeheer.

Ik ben zelf boomspeciaalst
C.H.J.M. van Heugten
Tuesday 16 November 2021
bomen, bossages, struiken en bossen zijn de basis van ons eco-systeem, van ons leven op deze aarde; bomen zijn onze ademlucht, ons leven en ons welzijn. Iedere deskundige erkent het levensbelang.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER