Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Opleiding European Tree Technician

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 5 oktober 2021
47 sec


Samenwerking tussen hogeschool en praktijkcentrum

Hogeschool van Hall Larenstein en Praktijk Centrum Bomen hebben een overeenkomst getekend om de samenwerking in het verzorgen van de opleiding tot boomtechnisch adviseurs en het uitvoeren van praktijktrainingen te bezegelen. Het is de intentie om met deze overeenkomst de samenwerking verder uit te bouwen door het ontwikkelen van een vernieuwend opleidingsaanbod.

Mede-eigenaar Willem van Delft van Praktijk Centrum Bomen en directeur onderwijs Ruth van der Beek van Hogeschool Van Hall Larenstein ondertekenen onder De Kroezeboom te Ruurlo de samenwerkingsovereenkomst.
Mede-eigenaar Willem van Delft van Praktijk Centrum Bomen en directeur onderwijs Ruth van der Beek van Hogeschool Van Hall Larenstein ondertekenen onder De Kroezeboom te Ruurlo de samenwerkingsovereenkomst.

Sinds februari 2016 bieden Praktijk Centrum Bomen en Hogeschool Van Hall Larenstein samen de opleiding van European Tree Technician (ETT) aan. Door deze combinatie worden de deelnemers niet alleen boom technisch voorbereid op het behalen van het EAC Internationaal erkende ETT-examen, maar ook op het boomtechnisch adviseurschap. Essentieel hiervoor zijn communicatie- en adviesvaardigheden, proces- en projectmatig werken en het werken aan multidisciplinaire projecten met stakeholders in de openbare ruimte. Willem van Delft van Praktijk Centrum Bomen: 'Kenmerkend voor de opleiding is de praktische insteek van de vaklessen. Deze is direct toepasbaar in de eigen werksituatie.'
De ETT-opleiding is een doorlopende leerlijn die bestaat uit twee fasen: de minor 'Bomen en Stedelijke Omgeving' van Hogeschool Van Hall Larenstein en de modulaire ETT-opleiding van Praktijk Centrum Bomen.
'Momenteel onderzoeken wij samen met Praktijk Centrum Bomen en anderen partijen de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een nieuwe 'associate degree' (ad) opleiding', aldus Ruth van der Beek. 'Deze verkorte hbo-opleiding Boomadvies duurt twee jaar en is met name interessant voor afgestudeerde mbo-studenten en mensen uit de beroepspraktijk die op hbo-niveau een aanvullende opleiding willen volgen.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER