Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Bomenwacht Nederland mikt op meer kennisdeling voor een gezonder bomenklimaat

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, donderdag 10 juni 2021
53 sec


Bomenwacht Nederland is een onafhankelijke kennispartner voor zowel gemeenten, boomeigenaren en boombeheerder als het gaat over bomen in de openbare ruimte. Het bedrijf bestaat inmiddels 20 jaar en groeit gestaag door, Ook haar marketingafdeling breidt uit, daarom koos de kennispartner voor een samenwerking met NWST.

Foto: Bomenwacht Nederland
Foto: Bomenwacht Nederland

Het bedrijf is gehuisvest in Linschoten maar actief door heel Nederland. Bomenwacht Nederland werkt met name samen met gemeentes waarbij ze zich buigt over vraagstukken van iedere aard: van cyclisch onderhoud aan bomen tot aan werkzaamheden die plaatsvinden in de openbare ruimte waar bomen hinder van kunnen ondervinden. 'Zoals het vernieuwen van het rioolstelsel waarbij de grond open moet. We kijken dan naar welk effect dit heeft op de bomen', vertelt Melissa Weurman, medewerker marketing en communicatie bij Bomenwacht.

Weurman: 'We brengen vervolgens een advies uit waarbij naar voren komt wat de knelpunten voor de bomen zijn en hoe deze kunnen worden ondervangen. Maar we zijn er ook als gemeenten hun bomenbestand willen verduurzamen, door bijvoorbeeld een optimale groeiplaats voor bomen in te richten waardoor deze betere ecosysteemdiensten leveren.'


'We kozen voor een samenwerking met NWST omdat de doelgroep voor ons interessant is en in lijn met de mensen waarmee we graag werken'

Uitbreiding

Omdat Bomenwacht groeit, is er ook op de afdeling marketing ruimte voor ontwikkeling. 'Daarom kozen we voor een samenwerking met NWST. Voor ons is de doelgroep interessant en we laten graag zien wat wij kunnen betekenen op het gebied van efficiƫnt bomenbeheer. We zien veel waarde in het delen van kennis in de vorm van artikelen', sluit Weurman af.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
H.Batenburg
Sunday 13 June 2021
Heeft u ook informatie/ervaring met het wel of niet beschermd zijn van de boomstam van oa laan -bomen tegen de zon en de weerbaarheid bij ons veranderde klimaat.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER