Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Boominspectie Plus: de betrouwbaarste en compleetste boominformatie

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
maandag 31 mei 2021
78 sec


De Boominspecteurs is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om boominspecties te verbeteren. Daarom is het bedrijf samen met TreeTracker een nieuwe dienst gestart, genaamd 'Boominspectie Plus'. Het is een samenwerking tussen mens en machine, waarbij bomen deels worden geïnventariseerd met behulp van mobile mapping en deels door een inspecteur.


Bij een Boominspectie Plus wordt een deel van de boomgegevens geautomatiseerd opgenomen door een wagen die is uitgerust met lidartechnologie. Het algoritme kan een aantal gegevens van de boom exact berekenen: locatie, boomhoogte, stamdiameter, hoogte van de onderste tak, kroondiameter en kroonvolume. De gegevens die het algoritme niet kan berekenen, worden opgenomen door menselijke inspecteurs. Doordat een deel van de belangrijke boominformatie al is berekend, wordt het werk voor de inspecteurs overzichtelijker en kunnen zij zich focussen op het onderhoud en de veiligheid van de boom.

Wat levert dat op?

Sommige data kan het algoritme beter berekenen dan een menselijke inspecteur; de foutmarge is kleiner. Aan de andere kant ziet een inspecteur het als er een foutje in het algoritme zit en past dat aan - mens en machine corrigeren elkaar. Een Boominspectie Plus levert dus betrouwbare en complete boominformatie op.


Voor wie is dat interessant?

Boominspectie Plus is vooral geschikt voor grote bomenbestanden van duizenden bomen. Zo'n inspectie is nauwelijks duurder dan een reguliere boomveiligheidscontrole en onderhoudsinventarisatie (BVO), maar wel sneller en beter. Denk bijvoorbeeld aan een grote bomeneffectanalyse (BEA) van een wijk die helemaal op de schop gaat, waarbij alle data in één keer geüpdatet kunnen worden. Daarbij is deze methode innovatief en spreekt hij veel mensen aan: de boombeheerder, de wethouder, de adviseur. Interessant is dat TreeTracker ook groene waarden van bomen kan berekenen, zoals CO2-opslag, waterretentie en de opname van fijnstof. Dit zijn geen standaardonderdelen van een Boominspectie Plus, maar het gaat wel om informatie die in deze tijd steeds belangrijker wordt en die desgewenst zonder veel moeite als extra optie geleverd kan worden.


En de toekomst?

Het mooie is: het is een zelflerend systeem. Het algoritme zou op termijn ook boomsoorten kunnen gaan herkennen, of symptomen van ziekten, zoals essentaksterfte of kastanjebloedingsziekte.


Meer weten?

Bij De Boominspecteurs vertellen ze u graag meer over de mogelijkheden van Boominspectie Plus. U kunt contact opnemen voor een afspraak. In de vorm van een vrijblijvende presentatie kunt u zien wat Boominspectie Plus voor u kan betekenen.


T: 085 822 80 90
E: info@boominspecteurs.nl
I: www.boominspecteurs.nl/inspectie/plus/


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Honderdjarig jubileum bij ISA Annual International Conference 2024 in Atlanta
maandag 12 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER