Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Herinrichting Amsterdamse straat mogelijk ten koste van iepen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, maandag 27 augustus 2018
44 sec


De herinrichting van de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost gaat waarschijnlijk ten koste van de iepen in de straat. De wortels van de bomen zitten in de weg, wat gevaar zou opleveren.


Voor de herinrichting van de straat zijn twee plannen beschikbaar. Het ene plan houdt in dat alle 74 bomen worden gekapt, bij het andere plan blijft de helft van de bomen staan. Er komen wel nieuwe exemplaren voor in de plaats.

Liefdeloos
Landschapsarchitect en bewoner van Amsterdam Oost Egbert Schuttert ziet de ideeën met lede ogen aan en meent dat de oude bomen kunnen blijven staan. Hij noemt de plannen liefdeloos, aangezien de bomen zo lang hun werk hebben gedaan. 'Nu zijn ze halverwege hun leven en moeten ze het veld ruimen,' laat Schuttert stadsomroep AT5 weten.

Wortelopdruk
Stadsdeelbestuurder in Oost Rick Vermin noemt het kappen van de bomen essentieel. Hij noemt de wortelopdruk als één van de problemen met de bomen. Volgens hem is de ruimte die ze krijgen om te groeien te beperkt en proberen de wortels hun weg omhoog te vinden. Daardoor ontstaan volgens hem losliggende stoeptegels, gaten en bewegend asfalt.

Nieuwe wortelruimte
Schuttert stelt voor de oude bomen te sparen. Hij wijst erop dat als bomen oud zijn, er ondergronds nieuwe wortelruimte wordt gemaakt. Vermin laat weten nog eens goed naar de situatie te gaan kijken.



Bron: AT5


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER