Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Apeldoorn verkozen tot bomenstad van Europa

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Nino Stuivenberg, dinsdag 24 april 2018
50 sec


Het bezoek van de vakjury; rechts wethouder Mark Sandmann (fotograaf: Rob Voss)
Apeldoorn mag zich een jaar lang 'European City of the Trees' noemen. Dat werd vorige week bekendgemaakt door een internationale vakjury van de organisatie EAC (European Arboricultural Council).

Naast de groene uitstraling van de stad waren ook de innovatieve ondergrondse boomconstructies reden om Apeldoorn als winnaar aan te wijzen. Op 8 juni wordt de prijs officieel overhandigd door Peter Brocka, burgemeester van Trnavia in Slowakije en winnaar van vorig jaar. Naast Apeldoorn waren ook Breda en Dordrecht in de race voor de titel.

Innovatieve boombunkers
De vakjury roemt onder andere de wijze waarop Apeldoorn omgaat met bomen in een stedelijke omgeving. Door innovatieve oplossingen wordt het groen in de stad gewaarborgd. Al in de jaren negentig experimenteerde de gemeente Apeldoorn met ondergrondse boomconstructies. Apeldoorn telt inmiddels ruim 350 van deze boombunkers.

Terechte eer

Wethouder Mark Sandmann is ongelooflijk blij en trots met de uitverkiezing. 'Buiten het feit dat het altijd bijzonder is om zo'n titel te verkrijgen, vind ik het een prachtige kroon op het werk van onze bomenbunkerbedenker Anton Dekker. Een terechte eer voor zijn innovatieve ideeën en een mooie afronding van zijn carrière.'

Bijzondere combinatie

De vakjury bestaat uit acht leden van de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten. Zij werden vergezeld door een afvaardiging van de branchevereniging VHG. Samen bezochten zij onder andere het Stationsplein in Apeldoorn. Landelijk staat het plein bekend als bijzondere combinatie van groen, kunst en innovatie.

Apeldoorn is niet de eerste Nederlandse stad die deze titel wint. Amsterdam sleepte de prijs namelijk in 2012 in de wacht.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER