Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Stichting Boom en Bosch noemt snoei kastanjes ‘onbegrijpelijk’

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, woensdag 23 augustus 2017
46 sec


Stichting Boom en Bosch heeft woedend gereageerd op de voorgenomen snoeiwerkzaamheden aan kastanjes langs de Van der Weeghensingel in Den Bosch. De stichting heeft een brief op poten gestuurd aan het college van B en W van de Brabantse stad.

Voorzitter Helmus Boons vraagt zich af waarom de stichting niet is geraadpleegd. Hij noemt het snoeien aan de monumentale bomen 'volstrekt uit den boze'. Hij stelt dat op het moment dat de gemeente de drammende burger gaat bedienen, het bomenbeleid binnen de gemeente net zo goed kan worden afgeschaft. De meters hoge bomen zorgen al jaren voor discussie tussen twee groepen bewoners.

Weinig lichtval
Na klachten van een buurtbewoner vatte de gemeente het plan op om volgende week te gaan snoeien in de bomenrij. De bewoner klaagde over te weinig lichtval in zijn woning. Verschillende bewoners dreigden al een kort geding aan te spannen om de snoei tegen te houden.

Verminking van de kronen
De stichting schaart zich nu ook bij deze boze bewoners. Boons zegt de gemeente eerder te hebben geadviseerd over de bomen. De gemeente heeft tot zijn ontzetting nu volledig buiten de stichting tot snoei besloten. Boons spreekt van 'verminking van de kronen' en stelt dat de reproductietijd lang is na eenmaal ontstane snoeiwonden. Hij noemt het onbegrijpelijk dat de gemeente de klager centraal heeft gesteld en niet de beschermde status van de bomen.

Bron: bd.nlOm te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER