Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Volwassen Honingbomen geplant op Maanplein Heerlen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, maandag 6 maart 2017
45 sec


De gemeente Heerlen is vijf volwassen Honingbomen op het Maanplein rijker. De bomen zijn geplant in de vorm van een halve maan om het plein een ontspannen sfeer mee te geven.

Bij het project met de Honingbomen (Sophora japonica) op het Maanplein is de Nationale Bomenbank in een vroeg stadium betrokken. Het plein is tevens het dak van de Jumbo, daardoor is het plein niet zomaar bereikbaar met zwaar materieel. Er zijn innovatieve maatregelen genomen voor de vochtvoorziening en de verankering van de bomen. Zo is er onder de bomen een schijngrondwaterspiegel aangelegd door middel van een Permavoid Cappilair Irrigatie Systeem van Tree Ground Solutions. Nationale Bomenbank heeft een nieuw verankeringssysteem ontworpen om de bomen op het dak te verankeren en ze op de juiste hoogte te vijzelen.

Telescoopkraan
Om de volwassen Honingbomen, afkomstig van boomkwekerij Lappen, op het dak te krijgen heeft Nationale Bomenbank een 650 tons telescoopkraan ingezet. De bomen wogen immers elk bijna zes ton en zijn van wortel tot kruin zo'n twaalf meter groot, wat van de hele operatie een groot spektakel maakte. Met de komst van de Honingbomen is het Maanplein een stuk rijker geworden.

Het Maankwartier is een nieuw stadsdeel in Heerlen. Het verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van de stad door middel van een nieuw NS-station. Het Maanplein is het middelpunt van het nieuwe stadsdeel.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER