Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Van Berkel Biomassa & Bodemproducten verwerkt invasieve exoten

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Kelly Kuenen, zaterdag 28 januari 2017
47 sec


Omzetting keurcompost voor homogene samenstelling en temperatuur
Van Berkel Biomassa & Bodemproducten is een zogenoemde 'Erkende verwerker invasieve exoten', waardoor het invasieve planten mag composteren.

Invasieve exoten verdringen andere plantensoorten en kunnen funderingen en dijklichamen aantasten. De meeste maken in grote hoeveelheden zaden aan die lang kiemkrachtig blijven, waardoor ze zich snel verspreiden. Zelfs wanneer ze zijn gemaaid, blijven de zaden vaak actief waardoor deze net als de afgemaaide stengels weer uitgroeien tot volwaardige planten.

Het onderwerken van maaisels en het afvoeren van grond waar nog wortelresten in zitten brengt verspreidingsrisico's met zich mee; op deze manier kunnen invasieve exoten zich gemakkelijk elders vestigen en wordt het probleem vergroot. Van Berkel Biomassa & Bodemproducten werkt met (gecertificeerde) systemen van kwaliteitsborging. De gecontroleerde verwerking met een combinatie van hoge temperaturen, optimale vochtigheid en regelmatige omzetting zorgt voor een adequate processturing en maakt exoten onschadelijk.

BVOR
Van Berkel Biomassa & Bodemproducten was het eerste bedrijf in Nederland dat het certificaat 'Erkende verwerker van invasieve exoten' behaalde. Dit certificaat, uitgereikt door de BVOR, sluit aan bij het certificatieschema wat de BVOR in september 2015 heeft gelanceerd en specificeert eisen voor de gecontroleerde compostering van plantenresten afkomstig van invasieve exoten. Deze eisen zijn strenger dan bestaande wettelijke eisen en garanderen dat plantenresten en zaden van invasieve exoten onschadelijk worden gemaakt, waardoor verdere verspreiding wordt voorkomen. Een onafhankelijke certificeringsinstelling controleert jaarlijks of aan alle eisen en voorwaarden wordt voldaan.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER