Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nieuw olifantenverblijf in Artis gevierd met planten Chinese vernisboom

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Janneke de Wit, dinsdag 3 mei 2016
42 sec


Het olifantenverblijf in Artis kan zich mede dankzij de hulp van donateurs gaan uitbreiden. Onder het motto 'Geef de parkeerplaats aan de olifanten' is de dierentuin drie jaar geleden begonnen met een inzamelactie voor de financiering van de bouw.

Aannemer IJbouw is verantwoordelijk voor de bouw van de betonconstructie voor de uitbreiding op de parkeerplaats. Het ontwerp voor het nieuwe olifantenverblijf is gemaakt door landschapsarchitect T. de Zeeuw en D. Deijs. Vorige maand is Verhoeve Milieu en Water in opdracht van Natura Artis Magistra begonnen met het heiwerk. Het nieuwe buitenverblijf zal voorzien worden van een water- en rotspartij. Ook komt er een fors waterbassin. Het benodigde water wordt continu via een waterbehandelingsinstallatie gezuiverd. In het bassin bevindt zich een verzonken wandelpad waarvandaan de bezoekers de olifanten op steenworp afstand kunnen zien.

Aziatische beplanting
De Chinese vernisboom die samen met donateurs is geplant, is de laatste van achttien bomen die het nieuwe verblijf voor de olifanten markeren. Op onderstaand filmpje is de planting van de boom te zien. Ook de rest van de beplanting in en rondom het olifantenverblijf krijgt een Aziatische uitstraling. Bamboe, gember- en bananenplanten en wintergroene heesters zullen de bomen afwisselen.

Vanaf volgend jaar kunnen de olifanten in hun nieuwe verblijf trekken.Bronnen: Verhoeve, ArtisOm te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Demo Forest 2024
dinsdag 30 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Fleetexpo
zondag 17 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER