Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed
Kraan met verlengde giek en kantelbare cabine
AH Vrij wilde een kraan waarmee je op een veilige manier bomen kunt rooien en een machine waarmee je in stedelijk gebied overal kunt komen. Groeneveldt Grijpers paste hiertoe de cabine van een standaardgraafmachine aan.
05-08-2018 8 sec
Samenwerking Plantarium met GROEN-Direkt
Plantarium is het grootste internationale tuinplantenevenement van het jaar met een totaalpakket van boomkwekerijaanbod, waar handel en productie business doen in een inspirerende omgeving
01-08-2018 5 sec
Het geslacht Viburnum (deel II)
De telefoon in de auto rinkelt. Op het navigatiescherm zie ik een bekende naam. ‘Hoi Willem, Jan hier.’ (U kent hem mogelijk nog, mijn makker Willem, die al een aantal keren op het toneel van dit feuilleton verscheen.)
01-08-2018 8 sec
Aantasting van de leefomgeving door bomenkap
Een omwonende maakt bezwaar tegen bomenkap. Zij voert aan dat haar leefomgeving door de kap wordt aangetast. In de zaak wordt een beroep gedaan op de regels van de Wet natuurbescherming (Wnb).
01-08-2018 7 sec
Myth busters: bomen snoeien tijdens aanplant, hoever moet je gaan?
In menig plantseizoen is het onderwerp van discussie in de bomenwereld: heeft het snoeien van bomen tijdens aanplant zin, of maakt het niets uit? En zo ja, hoever ga je dan met snoeien?
01-08-2018 8 sec
Robotroofdier verjaagt eikenprocessierups
Jip van Leeuwenstein heeft een robot gebouwd voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De robot eet de nachtvlinders, waardoor de rups zich niet verder vermenigvuldigt.
01-08-2018 5 sec
Zij kunnen blijven!
Door het herstellen van onder andere de oude beeklopen wil de gemeente Assen een aantrekkelijke omgeving creëren voor haar inwoners en toeristen.
01-08-2018 5 sec
Uitdagingen en kansen voor klimaatbomen tijdens symposium Climate Trees
Woensdag 20 juni vond in Dodewaard het symposium Climate Trees plaats. Een dag met inspirerende presentaties en pitches van deskundigen die het publiek enthousiast vertelden hoe we ons kunnen voorbereiden op een toekomst waarin klimaatverandering effect heeft op bomen in de stad.
01-08-2018 10 sec
Help provincie Gelderland natuurkunstwerk Het Witte Lint te behouden
Kunstwerk Het Witte Lint wordt bedreigd door de perenprachtkever. Dit insect heeft al ruim 500 van de meer dan 1100 meidoorns aangetast.
01-08-2018 6 sec
Een goede boomverzorger heeft altijd werk!
In mei deden zo’n 70 jongens van de Heliconopleiding boomverzorging in Apeldoorn en Eindhoven hun proeve van bekwaamheid als vakbekwaam boomverzorger.
01-08-2018 5 sec
Column van de hoofdredacteur: Vertieft
We leven gelukkig nog steeds in een democratie en als je als vakblad de nek uitsteekt om anderen de maat te nemen, moet je bereid zijn om tegenwind te ontvangen
01-08-2018 7 sec
Te kort door de bocht
Bij Donkergroen hebben we met verbazing het artikel gelezen van Herman Wevers (directeur van Alles over Groenbeheer) in de meest recente editie van Boomzorg (editie 3, 2018).
01-08-2018 6 sec
Column: Wat hadden we toch een mooi vak!
Omdat bomen zo belangrijk waren in de stad, was een aantal boomverzorgers opgeleid tot allround vakman. Zij onderhielden alle bomen in de stad aan de hand van een ingedeelde kleurenkaart.
26-07-2018 7 sec
Deze zomer komt de Eliet on Tour bus met product-demonstraties op uw locatie
Het Belgische merk Eliet biedt al bijna 35 jaar een breed assortiment machines gericht op tuin- en landschapszorg.
21-07-2018 6 sec
Dweilen met de kraan open voor gemeenten en aannemers
In juni bereikten zo veel berichten over de eikenprocessierups de redactie van Boomzorg, dat zij zelf door de bomen het bos niet meer zag.
19-07-2018 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER