Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'Goed alternatief vonden we niet, dus maakten we het zelf'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, vrijdag 5 februari 2021
75 sec


Becx Machines nieuwe mediapartner bij NWST

Achterin onze gedrukte vakbladen staat een pagina boordevol logo's. Onder deze circa 170 contentpartners van NWST bevindt zich sinds kort ook Becx Machines bv.


Lees ook: Goed, beter, Becx!

Becx Machines, gevestigd in het Noord-Brabantse Moergestel, ontwerpt, produceert en verkoopt heggensnoeiers, hydraulische armen, onkruidborstels en kantensnijders. Voordat het bedrijf daar in 2008 mee begon, importeerde het onder meer heggensnoeiers uit Frankijk.

Van importeur tot fabrikant

Eigenaar en directeur Erwin Hommen: 'De snoeiers van het Franse merk bleken echter niet geschikt voor werkzaamheden in bevolkte gebieden, en dus zijn we voor de klant op zoek gegaan naar een alternatief, maar zonder succes. We hebben toen besloten er zelf één te maken.' Het waren de eerste stappen richting het 'fabrikantschap' van Becx Machines, legt de directeur uit.


En zo geschiedde. 'Na overleg met de toenmalig directeur zijn we aan de slag gegaan. We hebben toen een viertal machines gemaakt en die proef laten draaien.' In 2008 is Becx Machines zo, naar aanleiding van de vraag vanuit de markt, begonnen met het ontwikkelen van de eerste machine: een heggensnoeier. Na het bouwen, testen en door ontwikkelen, bracht het bedrijf begin 2009 de HS130HR op de markt.

In 2008 begon Becx Machines met het ontwikkelen van de eerste heggensnoeier

U vraagt, wij draaien

Ondertussen heeft Becx Machines een aardig assortiment. Naast heggensnoeiers - voorzien van het door Becx Machines gepatenteerde snijsysteem - ook hydraulische armen, onkruidborstels en kantensnijders. Die aanbouwwerktuigen worden middels een breed dealernetwerk wereldwijd aan groene professionals geleverd.


Het ontwikkelen van nieuwe producten gaat ook anno 2021 gewoon door en het assortiment groeit dan ook continu, vertelt Hommen. 'We proberen zoveel mogelijk op de vraag vanuit de markt in te spelen. Waar is behoefte aan? We begonnen bijvoorbeeld met een heggensnoeier met een breedte van 130 cm. Inmiddels loopt de range snoeiers van 75cm werkbreedte tot maar liefst 240cm. Zo kunnen we aan ieders vraag voldoen. Ook aan die van grootgroenvoorzieners.'

Waar is Hommen trots op? 'Dat we als klein bedrijf wereldwijd zaken mogen doen.' Maar Becx Machines mag dan een dealernetwerk hebben dat zich tot ver van huis uitstrekt, het eigen Nederland vergeet de fabrikant niet. 'Daar past een stukje publiciteit in deze vakbladen zeker bij.'

Erwin Hommen
Erwin Hommen
'We proberen echt op de vraag uit de markt in te spelen'

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
CONTENTFORMULIEREN
Gras Innovatie Award
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER
CONTENTFORMULIEREN