Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

De Spankert ontvangt certificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 3 mei 2019
75 sec


Boomkwekerij uit Boxtel ontvangt als eerste vernieuwd certificaat

Boomkwekerij De Spankert in Boxtel heeft als eerste kwekerij het productcertificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten behaald. Het certificaat is het resultaat van de samenwerkingsovereenkomst tussen SMK en Stichting Groenkeur voor de certificatie van duurzamere boomkwekerijproducten.


Op vrijdag 5 april werd op feestelijke wijze stilgestaan bij het behaalde certificaat. Sinds 1 januari 2019 is nog maar één certificatieschema van toepassing. Dat schema heet 'On the way to PlanetProof' en wordt beheerd door SMK.

Sterke positie in overheidsmarkt

Alle telers met een PlanetProof-certificaat Duurzamere Boomkwekerijproducten kunnen zonder verdere kosten het certificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten ontvangen en daarmee het Groenkeur-logo gebruiken. Stichting Groenkeur laat weten een sterke positie in de overheidsmarkt in te nemen waar het gaat om aanbestedingstrajecten voor groenvoorzieningen. Vanuit die positie is er eveneens vraag naar gecertificeerde producten, aldus de stichting.


'Wij bieden gerenommeerde grootgroenvoorzieners graag deze onder Groenkeur geteelde bomen aan'

Vraag naar Groenkeur

Dit is volgens mede-eigenaar Cindy van der Meijden van boomkwekerij De Spankert ook de reden waarom De Spankert voor het Groenkeur-certificaat heeft gekozen. 'Veel gerenommeerde grootgroenvoorzieners hebben Groenkeur en vragen ook om Groenkeur-boomkwekerijproducten. Wij bieden hen graag deze onder Groenkeur geteelde bomen aan', aldus Van der Meijden.


'Door de krachtenbundeling van Stichting Groenkeur en SMK is er een volledig assortiment duurzaam geteelde boomkwekerijproducten beschikbaar'

Krachtenbundeling

Naast De Spankert zijn er meer telers in het bezit van dit certificaat. Dick Oosthoek, directeur van Stichting Groenkeur, vult aan: 'Door de krachtenbundeling van Stichting Groenkeur en SMK is er een volledig assortiment beschikbaar van duurzaam geteelde boomkwekerijproducten, waarmee daadwerkelijk invulling gegeven kan worden aan maatschappelijk verantwoord inkopen.'


Meer natuur op het bedrijf

Stichting Groenkeur laat weten dat het in de nabije toekomst steeds belangrijker wordt om duurzaam werken te integreren in de bedrijfsvoering. On the way to PlanetProof-telers werken aan schonere lucht, een vruchtbare bodem, een goede waterkwaliteit en meer natuur op het bedrijf. Daarnaast doet circulariteit zijn intrede in de groene sector. Hierdoor zal de vraag naar duurzaam geteelde boomkwekerijproducten toenemen, aldus Groenkeur.


Stichting Groenkeur

Stichting Groenkeur stelt een gewaardeerd en onafhankelijk keurmerk te leveren, met een verscheidenheid aan certificaten, die ingezet kunnen worden om vakmanschap en duurzame kwaliteit in de groene sector te bevorderen. 'Een Groenkeur-certificaat is een onmisbaar element in de selectiecriteria van opdrachtgevers die vakmanschap en duurzame kwaliteit hoog in het vaandel hebben', aldus de stichting.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER