Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

3000ste persoonscertificaat Boom Veiligheid Controleur uitgereikt

maandag 9 juli 2018

Mathijs Ansems is de 3000ste Groenkeur Boom Veiligheid Controleur van Nederland. Vandaag ontving hij uit handen van Groenkeur-directeur Dick Oosthoek de bijbehorende BVC-pas.

De boomveiligheidscontrole vormt de basis voor het beheerplan van het bomenbestand. Het BVC-certificaat is ontwikkeld om de inspecteur verkeer, die toch al langs de weg actief is, op te leiden tot het kunnen registeren van onveilige bomen. Inmiddels zijn 2000 van de 3000 voor dit certificaat opgeleide mensen actief in ons land. Naast deze inspecteurs hebben professionele boomverzorgers het certificaat behaald en is een groot aantal medewerkers van gemeentelijke groendiensten gecertificeerd. Meerdere instellingen bieden de opleiding tot Boom Veiligheid Controleur aan.

Groenkeur en examinator IPC Groene Ruimte geven het certificaat Boom Veiligheid Controleur een nieuwe impuls. Het praktijkexamen wordt gedigitaliseerd. Personen met een Groenkeur BVC-pas worden voortaan ook op de hoogte gebracht als er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van boomveiligheid, zoals de eikenprocessierups en essentaksterfte.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM