Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Stedelijke bossen slaan even veel CO2 op als tropische regenwouden

vrijdag 29 juni 2018

Bomen bij de London Eye
Stedelijke bossen kunnen per hectare net zoveel CO2 bevatten als tropische regenwouden. Dat betekent dat stedelijke bomen evenveel waarde hebben voor het verminderen van klimaatverandering. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van University College London.

Het onderzoek gebruikte openbaar beschikbare informatie die verzameld is door de UK Environment Agency om een kaart te maken van de hoeveelheid CO2 dat opgeslagen zit in de 85.000 bomen in het stadsdeel Camden in Londen.

Waardevol
Uit het onderzoek bleek dat sommige gebieden tot 178 ton CO2 opslaan per hectare, in vergelijking met een mediaanwaarde van 190 ton CO2 voor tropische regenwouden. Dit is een belangrijke uitkomst om de waarde van bomen in steden aan te geven.

Geldbesparende bomen
Bomen bieden schaduw, verminderen overstromingen, absorberen CO2, filteren de lucht en zijn thuis voor vogels en andere dieren. Volgens Treeconomics wordt de waarde van alle natuurlijke processen die spelen rond de bomen in Londen geschat op zo'n 133 miljoen pond per jaar. Dat komt neer op 17,80 pond per boom.

Bron: UCL

door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM