Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Heemskerk wil uitleg van PWN over bomenkap

dinsdag 5 juni 2018

Het college van B en W in Heemskerk gaat PWN vragen om uitleg te geven over de bomenkap in het Noord-Hollands Duingebied. Dit is het resultaat van een motie die John van Dongen donderdagavond namens GroenLinks indiende, meldt het Noordhollands Dagblad.

Van Dongen diende de motie in naar aanleiding van een bijeenkomst op 24 mei van PWN die hij bijwoonde. Hij merkte dat de emoties hoog opliepen bij bewoners en actiegroep 'Stop Bomenkap Noordholland Duinreservaat'. PWN gaf aan graag voorlichting te hebben gegeven op uitnodiging van de gemeente. Nu is die uitnodiging er dus alsnog.

Stikstof uit het milieu
Volgens André de Boer van de actiegroep is het probleem dat PWN drie miljoen euro ontvangt uit de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Door het duinreservaat af te plaggen verdwijnt stikstof uit het milieu. Daardoor kunnen elders meer vergunningen aan stikstof verspreidende bedrijven worden verleend.

Onjuiste pijler beheernota
Bovendien is een van de belangrijkste pijlers uit de provinciale beheernota volgens de actiegroep onjuist gebleken: er staat dat naaldbos moet verdwijnen omdat de bomen te veel water uit de bodem onttrekken. Dat dit niet klopt, is bevestigd door de beleidsadviseur van de provincie.

Verontwaardiging wegnemen
Wethouder Gaatze de Vries van de VVD vindt het een goed plan om de verontwaardiging bij bewoners met een bijeenkomst weg te nemen. Hij ziet graag dat ook gepraat wordt over de toekomstplannen van PWN.

Bron: Noordhollands Dagblad


door Linde Kruese

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM