Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Koning bezoekt Wageningen University tijdens 100-jarig bestaan

donderdag 31 mei 2018

Foto: RVD / Frank van Beek
Koning Willem-Alexander bezoekt op 23 juni de Wageningen University & Research (WUR). Het bezoek vindt plaats in het kader van het honderdjarig bestaan van de universiteit.

Die dag vindt er een wereldwijde alumnidag plaats, waarbij oud-studenten en afgestudeerden van de universiteit elkaar ontmoeten om herinneringen op te halen. De koning zal naast de officiƫle openingshandeling ook spreken met onderzoekers, studenten en alumni.

Dialoog over voedselproblematiek
Na de openingstoespraak van de voorzitter van de Raad van Bestuur van de universiteit, Louise O. Fresco, zal de koning 'de dialoog' openen. Dit is volgens de universiteit een unieke gebeurtenis, waarbij alumni verspreid over vijf continenten met elkaar live in gesprek gaan. Onderwerp is hoe grote steden in 2030 worden voorzien van voldoende gezond voedsel.

Precisielandbouw
Daarna bekijkt de koning het zogeheten demoplein, waar hij zich laat informeren over Wagenings onderzoek als precisielandbouw, manieren waarop Wageningen bijdraagt aan waterzuivering en de revolutionaire DNA knip-en-plaktechniek CRIPSR Cas. Daar zal hij ook met enkele medewerkers, alumni en studenten van WUR in gesprek gaan.

Symbool voor verbondenheid
De koning plant ook een boom op de campus. Sinds de start van de festiviteiten van het honderdjarig bestaan van de universiteit zijn er als symbool voor verbondenheid wereldwijd al diverse bomen geplant. Zo staan er inmiddels UniversiTrees in China, Bangladesh, Braziliƫ en Leeuwarden.

Bron: Wur.nl

door Guus van Rijswijck


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM