Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Opnieuw podiumplek voor Sander Boom bij Carving Cup

dinsdag 8 mei 2018

Afgelopen weekend lukte het Dolmar-carver Sander Boom opnieuw om tijdens de Boomkroonpad Carving Cup prijzen in de wacht te slepen.

Boom werd tweede bij de vakjury - met een kunstwerk van een grizzlybeer met een zalm in zijn bek - en tweede bij het speedcarven. De vorige edities stond Boom ook al op het podium (zie 'gerelateerd nieuws' onder dit bericht). Aan de Boomkroonpad Carving Cup doen deelnemers mee uit Nederland, Noorwegen, Duitsland en Belgiƫ. Zij krijgen twee dagen de tijd om hun creativiteit en vaardigheid met de kettingzaag te laten zien aan de vakjury en het publiek. Voor het grote kunstwerk hebben de zij alle vrijheid om te maken wat ze willen. De vele duizenden toeschouwers slenterden gedurende de dagen langs de kunstwerken en zagen onder andere hoe Boom een gigantische grizzlybeer zaagde. Boom: 'Een beer is niet een beeld dat ik dagelijks maak en dat ik dan ook nog in de prijzen val, vind ik geweldig.'

Speedcarven
Naast het maken van een kunstwerk, moesten de deelnemers ook hun speedcarving-vaardigheden laten zien. Ze kregen een half uur de tijd om uit een boomstam een beeld te zagen. Voor zijn imposante roofvogel werd aan Sander de tweede prijs toegekend door de jury. Deze kunstwerken werden na de wedstrijd allemaal verkocht aan enthousiaste toeschouwers.

Dolmar en de broers Boom
Boom is sinds 2007 actief in het carven van zowel ijs als hout. Hij werkt met Dolmar-kettingzagen, voor het aanbrengen van de details gebruikt hij Makita-accugereedschap. Dolmar sponsort Sander Boom al vanaf 2008 tijdens wedstrijden in zowel wood- als icecarving. Vanaf 2010 is broer Rik Boom erbij gekomen. Het team kan beschikken over alle gewenste motorzagen, accuzagen, slijpers, zaagbladen en benodigde accessoires van de merken Dolmar en Makita.

door Kelly Kuenen

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM